Орлин Горанов и Маргарита Хранова откриват Майските празници в Дупница, абитуриентите дефилират на 24 и 25 май

Орлин Горанов и Маргарита Хранова

На 24 май ще бъде връчен призът ”Учител на годината”

 

Орлин Горанов и Маргарита Хранова откриват Майските празници на културата в Дупница. Те започват на 18 май в 20 часа. По-рано в 12 часа в галерия „Околийска къща” ще бъде открита изложба на преподаватели от Нов български университет. На 19 май в събота ще има турнир по спортни танци и национален преглед на фолклорните ансамбли.

В рамките на празниците концерт ще има група „Хоризонт”, както и Рафи, който ще се включи в традиционния „Денс фестивал”.
Предвиден е и голям фолклорен концерт, на по-късен етап ще бъдат обявени участниците в него.

Изпращането на дупнишките абитуриенти е част от Майските празници.

И тази година поле за изява в различните дни ще имат и местните самодейни състави, а ОбДТ „Невена Коканова” ще представи новата си постановка „Между тоя и ония свят”, чиято премиера ще бъде в рамките на Фестивала на театрите в началото на месец май. На 24 май ще бъде връчен призът ”Учител на годината”, а традиционно от няколко години изпращането на абитуриентите става част от празничната програма. Тази година гимназиите изпращат зрелостниците си на 24 май и 25 май. Закриването ще бъде на 30 май с Международния фолклорен фестивал „Мир на Балканите”.