Увеличават капацитета на хосписа в Бобов дол с още 2 места

Д-р Екатерина Митова ( в средата)

Управителят д-р Митева: Има завишен интерес към услугата

 

 

Капацитетът на хосписа в Бобов дол да бъде увеличен с 2 места, предлага управителят на лечебното заведение д-р Екатерина Митова с писмо до местната управа. За промяната се настоява във връзка с повишения интерес към ползване на услугата „хоспис”. Кметицата Елза Величкова е внесла в местния парламент  предложение за промяна на капацитета на „ХОСПИС БОБОВ ДОЛ” ЕООД от 20 на 22 места, считано от 1 юни тази година. Докладната записка ще бъде разгледана на заседанието на Общинския съвет на 4 май.

Елза Величкова

Както сме писали, капацитетът на хосписа в Бобов дол бе увеличаван и през м. май миналата година. Хосписът функционира от началото на месец юни на 2009 г. Той бе разкрит в помещения на закритата вече общинска болница „Д-р Стоян Сантев” с финансиране по програма ФАР.

На сесията си в петък местният парламент ще разгледа 27 точки, сред които предложеня за актуализация на инвестиционната програма в частта „Капиталови разходи” на общината за 2018 г., налагаща се заради неотложни ремонти на общински пътища, отдаване под наем на имоти, отчети на читалищата, молби на граждани за отпускане на еднократни помощи.