Първан Дангов се захвана и с ремонта на жк “Бистрица” в Дупница, зам.-кметът Милев: С кмета Чимев всяка сутрин сме там

Първан Дангов

Бившият кмет и общински съветник Първан Дангов цъфна на строителната площадка в жк „Бистрица” в Дупница, откъдето даде втора пресконференция, че стартира гражданска кампания с мотото „Да си подредим дома”. Със същия призив той спечели кметските избори през 2003 г. като кандидат на БСП.

Кадри от ремонта в най-големия жилищен комплекс в Дупница

“Жители на квартала ми се оплакаха, че там няма знаци, че не знаят откъде да минат. Каква е организацията на работа на този обект и ясно ли е откъде минават автобусите от градския транспорт, таксиметровите автомобили и ако се случи пожар в някой от блоковете, откъде ще мине противопожарен автомобил, линейка?

Не се ли прави всичко това хаотично, понеже предварително, предполагам, са раздадени някакви пари и трябва да се спестява от комисионите. Има ли ясна организация на работа, свързана с т.нар. План за безопасност и здраве, което е изискване при изпълнението на такива линейни проекти, а този план включва и опазване на зелените площи? Къде ще излязат майките с деца и ако завали дъжд или духне вятър, как ще се движат по тези улици?

Крум Милев

Това не го правя, за да изглеждам важен, а с една-единствена цел – общинското ръководство в лицето на кмета и отговорните за това да дадат отговори, и то сега, защото утре положението ще става още по-зле. След като ще се строи детска градина тук, в проекта е записано, че тя ще се газифицира, къде са тръбите за газа и въобще газифицира ли се този най-голям квартал в Дупница, кога ще се положат тръбите, за да не се разкопава после и защо общината не отпуска пари за газификация?”, каза на пресконференция в жк “Бистрица” в четвъртък Първан Дангов.

„Газификацията на жк „Бистрица” не се осъществява от общината, а от частна фирма по законоустановен ред. Що се отнася до детската градина, парите за газификацията са заложени в самия проект и самата газификация ще се прави паралелно с канализацията и водопровода в квартала.

Обновяването на жк „Бистрица” тече с пълна пара, обектът се наблюдава от над 10 наши и международни наблюдатели. Най- малко екипът на кмета Методи Чимев може да допусне отклонение от заложения план”, съобщиха от пресцентъра на общината и уточниха, че новата организация на движението се въвежда почти всеки ден рано сутрин.

„На строителната площадка има много големи изненади и неприятности, тъй като жилищният квартал няма кадастър и предоставените скици за подземните комуникации от ВиК са с приблизителни стойности. Затова по трасето стават почти всеки ден аварии, няма как да бъде преодоляна тази огромна неприятност. Канализацията и водопроводът на квартала са строени преди 40 години”, заявиха от общината.

Стана ясно, че кметът Чимев не е в командировка зад граница и е на работа. „Всяка сутрин с кмета сме на строителната площадка, всеки ден правим организация на работата, с това започва денят ни. Има откъде да минават линейките и автобусите. Със собственика на транспортната фирма, ангажирана с градския транспорт, откриваме работата по проекта за деня. Нямам обяснение за това, което прави Дангов. Винаги се държи приятелски с мен. 8 улици в момента ги правим като нови – с нови тротоари и платна. Такова строителство в Дупница не е имало и той също трябва да го признае”, каза зам.-кметът по социалните дейности Крум Милев и добави: „Що се отнася до обособяването на помещение, в което да прибират безстопанствено пуснатите животни, за което говори Дангов, повече от всички като ветеринар той трябва да знае, че не може да сглобим такова помещение с „500 лв., два топа мрежа и два кола, защото по закон е необходимо на същото това място, което визира над жк „Бистрица”, да има течаща вода, електричество и ред, ред други изисквания. Затова се изисква процедура по ЗОП”, каза Милев.