Община Бобов дол ремонтира разбити пътища и улици в града, Големо село и Долистово

dav

 Общинските съветници дадоха картбланш за ремонти на пътища и улици в Бобов дол, Големо село, Долистово

 

ОбС трансформира 428 600 лв. целева субсидия за капиталови разходи за неотложни текущи ремонти

 

Общински пътища и улици ще бъдат ремонтирани в Бобов дол, Големо село, Долистово и др. населени места, реши местният парламент в миньорския град. Ремонтът е неотложен. Предприема се поради възникнали големи участъци от нарушена пътна настилка, създаващи предпоставки за ПТП. За да бъдат стартирани дейностите, минипарламентът одобри предложението на кмета Елза Величкова за трансформиране на целевата субсидия за капиталови разходи на община Бобов дол за 2018 г., която е в размер на 428 600 лв., в целеви трансфер за неотложни текущи ремонти на общински пътища и на улична мрежа. Във връзка с ремонтите Общинският съвет одобри и актуализираната инвестиционна програма в частта «Капиталови разходи». Предстои от общината да изпратят предложение до финансовия министър с искане за одобрение на трансформацията за компенсирано намаление на капиталовите разходи от целевата субсидия за 2018г. и увеличение на текущите разходи по стойности  и капиталови обекти.

Местният парламент разреши още нива в Мало село да бъде отдадена под наем за 6 стопански години чрез провеждане на публичен търг с тайно надаване. Имотът е с площ  1.340 дка, намира се в местността Брескето. Заявление да го вземе под наем е подала Йорданка Петрова от Мало село, която иска да отглежда пчелни семейства.

ОбС даде и съгласието си за продажба на 8 моторни превозни средства, сред които самосвал, булдозер, автошаси, камиони и леки коли, на обща стойност 7 050 лв., определена от лицензиран оценител. Одобрена бе и пазарната оценка на водонагревен котел 350 kw  на твърдо гориво с  обща  стойност 3 500 лв. без ДДС.

Съгласие получи и предстоящо отдаване под наем чрез публичен търг на общински имот с площ 103 кв. м, намиращ се в центъра на Бобов дол, за поставяне на преместваем обект за търговска дейност при първоначална месечна наемна цена 175.10 лв. без ДДС за 3 години. За обекта е имало договор между общината и фирма „Ники Райчов” ЕООД, представлявано от Николай Райчов от 29.12.2014 год., който е прекратен.

Общината да кандидатства по  Програмата за трансгранично сътрудничество между България и Македония с проект „Предотвратяване на риска от наводнения в трансграничния регион” като водещ партньор, решиха още съветниците. Партньори по проекта ще са македонската община Чешиново-Облешево, и Сдружение ”Левента”(Р България). Минималната сума на безвъзмездната финансова помощ, за която може да се кандидатства, е 100 000 евро, а максималната – до 400 000 евро. Срокът на проекта ще бъдe до 24 месеца.

Даден бе и картбланш за увеличаване капацитета на хосписа в миньорския град с още 2 места. Така от 20 местата стават 22.

И на това заседание бобовдолският парламент отпусна еднократни помощи на нуждаещи се. Гласуваната този път обща сума е 1 600 лв.

dav