Достолепна дама от Петрич черпи Борисов с череши, той се сепна уж: Да не са от онези от 300 лв, ей! /видео/

“Отпуснахме 1 300 000 лв. за изграждането на нов кооперативен пазар върху общински имот в Петрич. Обектът е почти завършен и осигурява 136 търговски места. Пазарът има локално осветление, което е икономично и модерно. Сега всички земеделски стопани ще бъдат спокойни, че вече ще имат място, на което да предлагат своята продукция.” – изрази задоволството си премиерът Бойко Борисов по време на визитата си в Петрич.

Стотици петричани посрещнаха премиера, за да се ръкуват с него. Група възрастни дами го посрещнаха с възторг. “Здравейте, наборки!” – викна весело премиерът, но забавният номер не му мина, сопната баба му възрази:” Какви наборки, бре, я се виж колко си по-млад от нас.” Премиерът обаче не отстъпи и по детски ощипа една по бузата и викна по Бръчков много строго: “Я , ела тук, я да видим ти какво си направил.” В един глас 10 баби като по даден тон изпяха: “Бръчков е направил всичко най- добро. Идеално! Нема по– убав от нашио град.” Премиерът смръщи още по – страшно вежди и още по – строго погледна кмета Бръчков с настоятелното: “Обяснявай, обяснявай какво и къде си направил.” Тъкмо да доложи и поредна баба изскочи пред премиера с огромен поднос с череши. ” Добре дошъл, господин премиер в нашия слънчев Петрич!Хапнете, господин Борисов, това е нашият подарък за вас.” Премиерът веднага избра най- едрата череша, схрупа я, за да угоди на бабата, после я попита с прословутото си чувството си за хумор: “Тези череши да не са от онези дето ги гледах по телевизията и дето ги продавате по 300 лв.” – и предизвика бурен смях. Бабата веднага ведро обясни: “Не, тези аз съм ги произвела и са напълно безплатни за вас.” Доволен, Борисов предаде подноса на финансовия министър Владислав Горанов, който измина с тях близо 500 метра по време на грандиозната обиколка по площада и строителните площадки из Петрич. Горанов черпи наляво и надясно, но тавата не можа да се свърши, а и не посмя да прехвърли товара на друг. “Дано ни вдигнат пенсиите”- шушукаха други две жени. “Народът го харесва, има харизма, народен човек.” – коментираха наблюдатели от опозицията.Борисов остана много доволен, особено когато пред него се изправи руса инвеститорка, която обяви, че Бръчков много и помага и септември откриват ново хале за производство на нисковолтови уреди с 400 работни места.

„Искам да ви представя инвеститор, една дама, която разкрива 400 работни места в Петрич в завод да нисковолтова апаратура. Завода има присъствие от 22 години, но сега разкрива ново хале. Каня ви на първа копка през септември.“ – каза кметът на Петрич Димитър Бръчков на премиера Борисов докато двамата с куб министри оглеждаха направеното в Петрич.

„Браво, това да се чува, стига с това – инвестиция в банка, руска централа, американска централа, вериги, електроразпределителни дружества, а стига, и всичко се изнася навън, нека има производство, наше.“ – поздрави Борисов.

Най- много прегръдки и селфи Борисов даде на петрички спортисти, дошли да го видят на живо. “Здравейте, юнаци, какво да направя за вас?” – обърна се Борисов към тя и те веднага си пожелаха доста неща, предаде наш екип от място. 

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/2169023363325722/