Народният представител от ПП ГЕРБ Радослава Чеканска: Ленин Димитров 90 години се бори с имотен проблем, отиваме заедно при кмета Методи Чимев! Майката на болнта Силвестъра плака, здравословни и лични казуси мъчат жителите на Дупница и Бобов дол

Народният представител от ПП ГЕРБ Радослава Чеканска проведе приемен ден за жителите на община  Дупница днес. Разтревожена, като винаги, за помощ дойде и майката на парализираното момиченце Силвестра от Бобов дол – Христина Христова. 

“24 000 долара трябват за лечението със стволови клетки в Турция на малката Силвестра Александрова, а майка Христина Христова от Бобов дол се грижи сама за нея. Организираме благотворителен концерт. Многократно се давали суми за лекарства на момиченцето, майка му получа по 930 лв всеки месец, но лекарствата за церебрална парализа са много скъпи. Искам да се мобилизират всички членове на ГЕРБ, особено общинските съветници и да откликнем отново на жизненоважната нужда.” – разказа Чеканска и добави:”Община Дупница предоставя безвъзмездно за ползване спортната зала и на 15 май се организира благотворителен концерт. Участие засега са потвърдили ФТА „Актавис” на Воин Войнов, съгражданинът ми Борис Дали, всички детски състави от Дупница, женската фолклорна група на Мало село и др.”

Приемната продължи повече от два часа и премина при засилен интерес от страна на гражданите. Десетки жители на общината поставиха проблемите си пред Чеканска и я потърсиха за съдействие по различни въпроси. Народният представител се ангажира с помощ при разрешаване на лични проблеми, административни и имотни казуси.

“Бившият ел. техник на ВиК Ленин Димитров сподели, че от 90 години той и роднините му се опитват да решат проблеми със собствеността на един имот, до къщата където живее в Дупница, но поради разминаването на имота с кадастралната карта не могат да го разрешат. Затова утре съм при кметът Методи Чимев. Всичко, което е по силите и възможностите и в рамките на закона ще го свършим.” – разкри още Чеканска. Тя успя да разясни и на представители на местно сдружение как да се включат бързо по програма за трансгранично сътрудничество, където са предвидени средства за бизнеса им.

“Дойдоха и хора, които искат работа, търсят работа, но не в частния сектор, а държавна служба. За съжаление в държавния сектор е по- трудно.”- каза още Чеканска.

Приемните на Радослава Чеканска ще продължат и през следващите месеци. Те ще се осъществяват по предварително обявен график след записване от страна на желаещите граждани.