„Чуковете” удариха „Рилецо” с 2:1 насред Самоков и го засилиха към изпадащите

Самоковци съвсем затънаха в класирането след битката с тима от Перник.

Футболистите на „Рилски спортист” отново не можаха да хванат ръка. Самоковци паднаха с 1:2 от „Миньор” у дома и вече 7 мача не познават вкуса на победата в Югозападната трета лига. Четири кръга преди края на кампанията момчетата на Воин Войнов се свлякоха с още едно място надолу в класирането – до 15-ото, което съвсем утежнява положението им в дивизията.

Лека утеха за представителите на рилския град е фактът, че три от четирите им съперника са от долната половина на таблицата – „Пирин” (Разлог), „Германея” и ОФК „Елин Пелин”, плюс „Чавдар” (Етрополе).

Пред погледа на благодетеля си Христо Крушарски домакините изиграха силен двубой, в който обаче за пореден път допуснаха попадение в края. След пропуск на Антон Атанасов от гостите се стигна до 32-рата мин, когато „Рилецо” поведе чрез Калоян Янков.

През втората част перничани погледнаха по-смело към вратата на съперника и в 67-ата мин стигнаха до заслужено равенство. Това развитие на нещата обаче не смути „оранжевите” и те отново се вдигнаха на щурм. Вместо 3 точки и надежди за спасение Ивайло Захариев и компания допуснаха шокиращ гол 2 мин преди края. Негов автор бе активният Стоян Кадифичин, справил се по великолепен начин с трима защитници на противника.

Срещата не мина и без скандал. В 93-тата мин стражът Марио Райчев догони една отбита топка в центъра, бе надигран и когато футболист на „чуковете” се устреми към празната врата, страничният рефер спря положението със… засада. Секунди след това целият тим на перничани заедно с треньорския щаб наобиколиха арбитрите и започнаха да ги блъскат и да отправят обидни епитети.