Радиаторът протече, наляхме вода, но после пак изби, собственикът отсече на шофьора: Карай и доливай

Край Кърджали ни пое местна фирма, рейсът замина за ремонт, монтьорите казаха, че това возило не трябва да е по пътищата

 

„Автобус с пробит радиатор и скъсан ремък на фирма „Даци Р” – Бобов дол се опита да ни превози до Маджарово, а накрая даже се запали”, писа на редакционната ни поща Румяна Тихомирова, която разказа за ужаса, който са преживели пътниците.

„На 4 май пътувахме група от 36 човека за Маджарово с автобус, нает с договор за транспорт от фирмата „Даци Р“ – гр. Бобов дол. Малко след отбивката за Хасково автобусът се развали – скъса ремък. Разбира се, приехме го нормално, тъй като това е съвсем нормално. Макар че преди тръгване на път фирмата трябва да направи обстоен преглед на превозното средство. Странното и не съвсем ясно за нас беше избилата вода от радиатора. Шофьорът сложи друг ремък. Започнахме да събираме вода за радиатора. За щастие спряха 2 турски тира и ни помогнаха с туби с вода. След като и последната капка беше изсипана, се установи, че радиаторът е пробит и водата отново изтича. В това време шофьорът се обади на собственика на фирмата. Обясни му за случилата се авария, отговорът е „Карай и доливай вода“.

Цялата ни група беше твърдо против, но нямахме избор. Екскурзията ни включваше много места, които трябваше да посетим. Наложи се да сменим маршрута, като се отправихме направо към хотела ни в Момчилград. След 30-40 км се повтори късането на ремък. И всичко започна отначало. След поредната поправка, на около 5 км от Кърджали, в автобуса се „настани“ натрапчива миризма на изгоряло. Само за минути цялото купе беше пълно с гъст бял дим. Шофьорът спря и всички слязохме от него. Целият автобус димеше. Обадихме се на фирмата, шофьорът се беше притеснил и нямаше желание да говори с тях, тъй като не получаваше и помощ. Хората бяха изплашени, в групата ни имаше и 2 деца.

След като станахме отново на пътя, потърсихме транспортна фирма в Кърджали. С благодарност за фирмата, която се притече веднага на помощ. За около 20 мин дойде кърджалийски автобус и ни взе. Шофьора пък го упътиха към най-близкия сервиз. По договор при такава ситуация фирмата е длъжна да изпрати друг, по възможност здрав автобус. Никаква заинтересованост обаче нямаше от тях. Обади се диспечер 5 часа по-късно. Подчертавам, че собственикът изобщо не прояви никаква инициатива.

Единственото, за което попитаха, е накъде ще пътуваме другите дни, защото екскурзията ни беше 4 дни. Успокоиха се, след като разбраха, че сме наели друг автобус. Три дни автобусът беше на сервиз. Монтьорите там казаха, че возилото е толкова амортизирано, че не трябва да се движи по пътищата. Закрепиха го до степен „колкото да се приберете“.

Отново подчертавам, че никой от транспортната фирма не се обади поне да се поинтересува от пътниците и да се извини за случващото се. Отреагираха в момент, в който заявих, че няма да им се плати нищо повече от капарото, оставено при тях”, написа нашата читателка, която предостави снимки, договора и писмото, отговор на своето заявление, че повече пари няма да плати.

Собственици на фирмата са Румяна и Емил Рангелови, които са местните големци в Бобов дол. Дъщеря им Йорданка е общински съветник в местния парламент, тя пое щафетата от брат си Рангел, който също беше съветник преди нея.

4 КОМЕНТАРИ

  1. Тази г-жа е от тези които явно не обича да плаща и се възползва от неграмотноста на шофьора където в доста фирми не липсват такива защото за жалост в България останаха почти само такива.А що се однася за собствениците не мисля че се крият защото на всичките им автобуси са исписани техните телефонни номера.А Ви е г-жо се научете да различавате между пушек и пара създавате само сензация за медиите и неоправдано обвинявате фирмата за неграмотноста на един шофьор.Защо не попитате транспортните фирми на какви ниски цени Ви возят и на какви пазарлъци са подложени да свалят още от цената пък после автобусите били зле. Питайте ги още как им се разплащат предприятията като Мините и ТЕЦ и как все още съумяват да се разплащат на обслужващият им персонал.Но това никой не иска да чуе и вижда а търсите само сензацията като пращате снимки и плюете транспортния бранш но не знаете те през какви перипети минават за да оцелеят и да има с какво такива като Вас да се разхождат.Дано вече съвеста да вие заговорила и да се поставите на тяхно място даже направете си фирма,грижете се за работен персонал мислете за техните заплати и семейства и тогава пак напишете подобни глупости да има с какво медиите да си запълват пространството.

  2. Да права си Йорданка,но защо тогава саси дали Газа потнаем?.И трябвали да ти напомним какво е длажен да прави фирмата преди да изпрати автобуса на далак път.Замислете се защо хората ви биагар,иви плюуйат.

  3. Ебати доната клевета, това не е новина а според мен лична нападка към собствениците. Новината така е написана и снимките са подбрани само и само да оклеветят собствениците. МИЗЕРЕН ВЕСТНИК.

  4. НА ДАЦИ Р ВСИЧКИ АВТОБУСИ ТРЯБВА ДА БЪДАТ СПРЕНИ ОТ ДВИЖЕНИЕ . В УЖАСНО СЪСТОЯНИЕ СА. С КРИВИ ШАСИТА. С НЕРАБОТЕЩИ СВЕТЛИНИ. С МНОГО НАРУШЕНИЯ. АМА ПИТАЙТЕ ЗАЩО В РАЙОНА ДАЯДЖИИТЕ И КАТАДЖИИТЕ НЕ СПИРАТ РЕЙСОВЕ НА ДАЦИ Р ЗА ПРОВЕРКА. ДАЯДЖИИТЕ ВСЕКИ ДЕН ЯДАТ В РЕСТОРАНТА НА ДАЦИ Р И НЕ ПЛАЩАТ И ВЗИМАТ ПАРИ ВСЕКИ ДЕН ПОД МАСАТА В СЪЩИЯ РЕСТОРАНТ ЗА ДА НЕ СПИРАТ РЕЙСОВЕТЕ НА ДАЦИ. КОМПЕТЕНТНИТЕ ОРГАНИ ДА СЕ САМОСЕЗИРАТ.

Comments are closed.