900 лв. приходи от членски внос отчетоха пенсионерите в Долна баня, 1000 лв. влязоха като помощ от общината

Атанаска Лазарова: Благодарим на кмета Владимир Джамбазов за грижите и вниманието към хората от третата възраст

 

 

900 лева вязоха в касата на пенсионерите от клуб “Надежда” в Долна баня от членски внос през 2017 г. 1000 лева е отпуснатата годишна субсидия от общината. За годината са направени разходи за дейността в размер на 1560 лева.

Това стана ясно в отчетен доклад на председателката Атанаска Лазарова, която направи обстоен анализ и равносметка на дейността на пенсионерската организация от рилския град през 2017 г.
В началото от името на всички хора от третата възраст, членуващи в клуб “Надежда”, председателката най-сърдечно отново благодари на кмета на община Долна баня Владимир Джамбазов за грижите и вниманието, което отделя, и за всичко, което прави неговата администрация за долнобанските пенсионери.

В доклада на Лазарова не бе пропуснато нищо от едногодишната дейност на 150-те членове на пенсионерската организация. Празнувани и отбелязани отново са националните и местни празници, чествания на юбилейни годишнини на видни българи, на рождени и имени дни и бележити годишнини, като тези от сватбите на Виолета и Петър Стоичков и на Лиляна и Милчо Хаджигеоргиеви. Незабравими са отново спомените и преживяванията от направените екскурзии до исторически и природни места и забележителности, свети християнски места – Панагюрище, Оборище, Копривщица, Добринище и други.


За тихите и спокойни старини на долнобанските пенсионери бяха организирани здравословни почивки и отдих в бази на Софийска област в курорта Боровец и на Банкя.
Специални благодарности бяха изказани за работата и организационната дейност и на барманката в клуба Виолета Спасова.