Работници убиха огромна пепелянка над Маджаре, изпаднаха в шок при вида й

 

Огромна змия пепелянка шашардиса работници над самоковското село Маджаре. Змията, дълга метър и половина, беше открита в гората над селото. Внушителното влечуго с тегло около 2 кг е намерено от дърводобивните работници, след като повдигнали голяма дървена трупа. Мъжът, който я намерил свита на кълбо под трупата, изпаднал в истински шок, твърдят негови колеги. Кадри, заснети от един от работниците от Говедарци Бисер Пейчев, показват огромното тяло на змията.

На видеото се вижда пепелянката, устремена към камерата, след което тя е била убита от един от работниците. Много потребители в социалната мрежа се вайкаха от огромното влечуго, а други разкритикуваха работниците, убили змията, посочвайки, че е трябвало да я върнат в естествената й среда.

Змии са плъзнали и в някои от съседните села като Говедарци, алармират местни жители. Те все по-често виждали пепелянки, дълги над 1 метър, по улиците и в дворовете. “Тази пепелянка  щях да я настъпя с крак. Ще я нося вкъщи”, разказа един от работниците.