Нова система за видеонаблюдение ще държи под око нарушителите в Перник, кметът Церовска: Очаквам намаляване на престъпността

Вяра Церовска

 

Кметът на община Перник очаква намаляване на престъпността с новото видеонаблюдение, което ще има градът.

Новата система идва в Перник по проект, който ще продължи 3 години. Такъв тип съоръжения се поставят за първи път в града, до сега камерите са били насочени главно към наблюдение на градския транспорт. Новото съоръжение ще се наблюдава от служители на МВР.

„Видеонаблюденито, което вече е поставено на този етап обхваща централна градска част и входовете и изходите на Перник. С него се очакват много ефекти- да намалее престъпността, при големи събития, които често се организират в центъра, да има по- голяма сигурност, да се опази обществената собственост и гражданите да бъдат по- спокойни за себе си.”, каза Церовска.

Това е поредният проект, който общината придвижва успешно. Във вторник стартира официално ремонтът на сградата на общината, който е на стойност над 2,8 млн. лв.

МРРБ отпусна 9,5 млн. лв., с които ще бъдат закупени 5 нови екологични автобуса, ще бъдат изградени още 2 станции за метан и информационни табла.