40-сет членове от общинската организация на хората с увреждания „Зорница“ от Велинград гостуваха на своите нови приятели от Сдружението на хората с увреждания „Венетица“ в Долна баня.

Гостите с председател Катя Славова бяха посрещнати от инж. Светла Стоименова, оглавяваща клуба в Долна баня. Тя ги запозна накратко с историята на Долна баня и дейността на долнобанската организация на хората с увреждания.

Велинградчани си тръгнаха с подарък картина, изобразяваща ваза с букет перуники, символ на приятелството и дълголетието, нарисувана от местния любител художник Иван Луджов.

В отговор Катя Славова пък прочете писмо за приятелство между двете организации, стенен часовник за клуба и букет родопски здравец.

Гости и домакини последователно посетиха енорийският храм „Успение на Пресвета Богородица“, където ставрофорен иконом Пламен Димитров им разказа за светите места в рилския град и духовния живот на миряните, а след това и фермата за щрауси, където всички се забавляваха с причудливите птици и разказа на собственичката Елмира Димитрова.

Срещата продължи с празничен обяд, където вокалната група „Приятели на песента“ от велинградския клуб поздрави всички с песни за душата, младостта, любовта и старостта и с пожелания за здраве и скорошна среща в родопския град.