Джамбазки обяви война на неандерталските безчиства и настоя за законодателни промени

ВМРО застава зад заместник-кмета на Ловеч. Не на незаконната сеч!

 

ВМРО застава зад заместник-кмета на Ловеч. Не на незаконната сеч! Нападението над кмета на Ловеч е заради борбата му с незаконната сеч! Тази своя позиция българският представител в Европейския парламент и заместник-председател на ВМРО – Българско национално движение Ангел Джамбазки изрази в социалните мрежи.

Това е и версията, по която работят от полицията. Такава е и тезата на общинарите от екипа на Цветан Георгиев, включително и дадените вербални декларации на кмета на общината Корнелия Маринова.

Ето какво написа Джамбазки в официалната си страница във “Фейсбук”:

Това е поредният брутален акт на насилие, който граничи с опит за убийство на държавен служител, който е изпълнявал дълга си към родината, бранейки горите и природата на България. Да напомням ли за лесничеите около Розино, за тези замерваните с мачете и брадви във врачанско, за незаконната сеч в градските паркове?

Къде и кога живеем? Колко още ще търпим набезите на циганите и останалите маргинали, които безчинстват и блудстват с Родината ни? Да изсичаш безнаказано дървета и да пребиваш длъжностни лица, които си вършат работата по превенцията над това, е недопустимо. Незабавно са необходими мерки от страна на полицията. Внесените от нас законодателни инициативи, свързани с незаконната сеч, е нужно спешно да бъдат вкарани в пленарна зала. Неслучайно ние патриотите от ВМРО от години се борим с битовата, циганската и престъпността в малките населени места. Защото те са бич за нормалността.

На това трябва да се сложи край! Трябва да сложим край на мародерствата, на бракониерствата, на незаконната сеч и на всички други издевателства над нашата Родина – хората, горите, езерата, реките, морето . . . Тъжно и жалко е, че през 21-ви век го апелирам. Но е факт!

Патриотът Александър Сиди от ВМРО, в качеството си на народен представител, зададе въпрос към вътрешния министър Валентин Радев защо в Розино – проблемно село, което е със сходни проблеми с тези в Община Ловеч, все още няма Районно полицейско управление. Припомняме, че именно там има и рецидив на бракониерска сеч, и нападения над лесничеи, и сбивания на цигански кланове ежедневно. Чакаме не отговор, а адекватни действия!

Ето защо, в качеството ми на евродепутат, ще инициирам разговори със заместник министър-председателя по обществен ред и сигурност, министър на отбраната и председател на ВМРО-БНД Красимир Каракачанов и ще настоявам за законодателни промени, които да прекратят тези неандерталски безчинства. Двойните стандарти, срещу които се боря от години като евродепутат, не са само в храните, но и в отношението на институциите, в прилагането на законите. Те са недопустими!

Ето за това, без повече излишни думи, аз в качеството си на евродепутат и заместник-председател на ВМРО – БНД ще оглавя битката с двойните стандарти по отношение на българите – тук и извън България! Защото те са във всяка сфера и имат различни проявления! А да си българин е повече от отбелязване в личната карта!, заявява Джамбаски.