Кметът Камбитов показа Благоевград на хърватския премиер Андрей Пленкович по време на изложение в Загреб

Ансамбъл „Пирин” и Биг бенд-Благоевград с изпълнения на Христина Палева обраха аплодисментите

 

Премиерът на Република Хърватия Андрей Пленкович посети щанда на Благоевград по време на изложение в Загреб по повод председателството на България на Съвета на ЕС.

Той прояви интерес, като лично кметът д-р Атанас Камбитов му представи града. Събитието бе открито от посланика на България в Р. Хърватия Таня Димитрова, която обърна специално внимание на Благоевград в своето приветствие. „Ден на България” в Загреб  събра щандове, представящи градове от България и Хърватия. Материалите, с които се презентира Благоевград, привлякоха интереса на туристи от различни краища на света. Вниманието на стотици жители и гости на Загреб бе силно привлечено от ансамбъл „Пирин” и Биг бенд-Благоевград.

Бурните аплодисменти върнаха благоевградския ансамбъл няколко поредни пъти на сцената. Кметът д-р Атанас Камбитов получи специални поздравления от официални лица, както и гости на Загреб за начина, по който развива Благоевград и запазва неговата културна идентичност. Официални гости на събитието бяха ръководителят на председателството на ЕК в Загреб Бранко Баричевич, ръководителят на председателството на ЕП в Загреб Виолета Станичич, външният министър д-р Мате Гранич – съветник на президента, председателят на офиса на ЕК и председателят на офиса на ЕП, председателят на ОбС- Благоевград Радослав Тасков. Финалът бе поставен от Биг бенд-Благоевград с изпълнения на гласовитата солистка Христина Палева. В сърцето на Загреб всички се хванаха на българско хоро.