Със „Студебейкър“ от 1937 г. Гено Иванов спечели наградата на община Благоевград на ретропарада, призна: Има 12-цилиндров мотор от BMW с 360 коня

Кметът Апостол Апостолов награди Бончо Делчев с Rolls-Royce Silver Dawn от 1954 г. в Симитли

 

 

Гено Иванов от Стара Загора спечели наградата на община Благоевград със своя „Студебейкър“ от 1937 г. на 15-ото изложение на ретро автомобили в областния град.

Стотици благоевградчани разгледаха автомобилите уникати. Участваха над 80 автомобила и мотоциклета от цялата страна. Ретро парадът се организира от ретро клуб „Пирин“, с подкрепата на община Благоевград. „Автомобилът наистина е уникален.

Радвам се много, че в Благоевград оцениха това нещо“, каза победителят Гено. Той разказа, че има автомобила от 10 години. „Монтирали сме 12-цилиндров мотор от BMW, който сме го ограничили на 360 коня. Максималната скорост на тази кола е 250-260 км/ч. Държи се много стабилно на пътя, удоволствие е да се кара“, каза още Гено Иванов.

Rolls-Royce Silver Dawn от 1954 година грабна голямата награда на община Симитли в 15-ия ретро парад на автомобили, съобщиха от пресцентъра на общината. Кметът на Симитли Апостол Апостолов заедно с председателя на клуба Андрей Андреев връчиха наградата на автомобила победител и на неговия собственик – Бончо Делчев.

Андреев благодари за подкрепата на общината и връчи специален плакет на кмета Апостол Апостолов. Стотици жители и гости на Симитли имаха възможността да разгледат отблизо уникалните ретро автомобили и мотоциклети от цялата страна.