“Левски Лукойл” спря “Рилски спортист” в Самоков, дръпна с 2:1 победи в плейофите

Публика и отбор бяха едно цяло в третата битка, но успехът се изплъзна на домакините в самия край на мача.

Домакините имаха предимство в резултата почти през целия мач, но паднаха със 73:76

 

Играчите на “Рилски спортист” изпуснаха голям шанс да си улеснят нещата в похода си към финала в Националната баскетболна лига. Самоковци, които си размениха по една победа със “сините” в столицата, паднаха със 73:76 в третия сблъсък, игран в “Арена Самоков”.

Резултатът никак не отговаря на показаното на паркета, тъй като домакините имаха предимство в резултата почти през целия мач. В началните 10 минути Йордан Бозов и компания дори поведоха с 21:6 и публиката полудя от радост. Столичани обаче бързо се съвзеха и още до полувремето намалиха изоставането си до само 2 точки – 43:45.

Тимът на Константин Папазов поведе с 4 пункта в средата на третата част, което изправи на нокти присъстващите в залата въпреки голямата им подкрепа към отбора. С дружни усилия представителите на рилския град си върнаха водачеството, но тройка на Божидар Аврамов и четири точни наказателни удара донесоха в крайна сметка изстрадания успех на левскарите.

Дългучът Еван Равънел бе най-резултатен за “Рилецо” с 16 точки. Янкито дори бе на крачка от дабъл-дабъл, след като записа на сметката си и 9 борби. Още четирима играчи на “скиорите” – Златин Георгиев-Голди, Шелдън Джетър, капитанът Бозов и Дерек Райт, стигнаха до двуцифрен актив. Последният бе награден преди началото на срещата с приз за най-много откраднати топки в редовния сезон на НБЛ.

Четвъртият мач от серията е днес от 18,30 часа отново в рилския град, като момчетата на Людмил Хаджисотиров ще търсят задължителна победа, за да пратят полуфиналния плейоф в решителен пети сблъсък в София.