„Ботев“ (Ихтиман) огорчи „Вихрен“ в Сандански с четири гола

 

Общо седем гола видяха зрителите на градския стадион в Сандански по време на мача от 31-вия кръг за първенството на Югозападната трета лига между отборите на „Вихрен“ и „Ботев“  (Ихтиман). Този мач бе от изключително важно значение за отбора на гостите и в интерес на истината те играха по-напористо, с по-остри атаки пред вратата на домакините и на четири пъти огорчиха 17-годишния вратар на „Вихрен“ Костадин Котев. Първият гол в мача бе отбелязан в 18-ата минута от Даниел Пехливанов. 44-тата минута Росен Танев от гостите изравни. Минута по-късно Александър Русков покачи на 2:1 за „Вихрен”.

През втората част на срещата имаше доста интересни моменти.  Гостите играеха много активно най-вече по левия фланг на терена, където успешно оперираше Радой Божилов. В 52-рата минута Георги Недялков изравни резултата за 2:2. В 61-вата минута Александър Якимов покачи на 3:2. В 69-ата минута гл. съдия Ангел Ангелов отсъди дузпа за спъване на Радой Божилов в наказателното поле, която Владимир Бахъров превърна в гол за 3:3. В 86-ата минута след бърза контраатака на гостите Радой Божилов подаде топката към свободния Петър Петров, който от няколко метра изненада вратаря на „Вихрен“ за 3:4.

В този мач играещият треньор, който бе и капитан на отбора на „Ботев“, Валери Свиленов бе истински пример за подражание. Той дирижираше умело защитата на своя отбор и с указанията си на терена водеше възпитаниците си в правилната посока. С най-големи заслуги за победата след него бяха Радой Божилов, който направи отлични включвания по левия фланг по време на двубоя,  Георги Недялков и Владимир Бахъров.

„Дойдохме за победа и я постигнахме съвсем заслужено. Вече сме 12-и с 36 точки. Трябва да продължим с успешните си игри до края на първенството, ако искаме да оцелеем”, заяви след мача Валери Свиленов.

 

Снимка

Капитанът и треньор на отбора на „Ботев“ Валери Свиленов