Страшно! Змия изпълзя от такси пред д-р Владимир Пандев в Благоевград, смок налази рейс по линията Сапарево-Дупница

Д-р Владимир Пандев

 

Нашествие на змии изплаши хората в Благоевград и Дупница. Близка среща с влечуго изживя бившият шеф на болницата в Благоевград д-р Владимир Пандев. Влечугото се показало от таблото на таксиметров автомобил, изправяйки се пред шофьора.


Запазил все пак самообладание, доктор Пандев подходил внимателно към ситуацията – той затворил змията в бутилка, а след няколко часа я пуснал на свобода близо до Благоевград.

В друг случай в автобуса от село Сапарево до Дупница на предния прозорец изпълзява огромна змия. Шофьорът решил да не набива спирачки, надявайки се от скоростта смокът да изпадне от автобуса. Това обаче не станало и змията си останала на място, като малко по-късно се плъзнало под капака.
Загубил змията от поглед, шофьорът спрял автобуса, за да може да извика помощ. На място пристигнал спасителен екип от Противопожарната служба. Пожарникарите обаче така и не намират смока, а пътниците са преместени в друг автобус.
Според еколози обаче змиите не са опасни, а появата им сред хората е обичайна по това време на годината.
От екоинспекцията в Благоевград са категорични – отровни змии в региона няма. Преобладават смоците, които не биха нападнали, ако не са застрашени.