С концерт и „Палачинково изкушение” празнуваха 110-ия юбилей на Гимназията по туризъм в Банско

 

Бивши и настоящи възпитаници, учители, общественици и граждани се събраха в залата на Гимназия по туризъм „Алеко Константинов“ – Банско за честване на 110-годишния юбилей на училището.

Гимназията по туризъм „Алеко Константинов“ – Банско е наследник на първото професионално училище в Югозападна България. Официални гости на събитието бяха  Петър Баряков, председател на Общинския съвет, Ивайло Ръхов, заместник-кмет, Иван Кадев, секретар на община Банско, Таня Станчева, началник-отдел в община Банско, директори и учители на училища от Банско и Разлог.
Приветствено слово поднесе директорът на училището Стефка Христова. От името на кмета Георги Икономов поздравление прочете Ивайло Ръхов. Бяха връчени награди на учениците от гимназията, спечелили награди от републикански и областни конкурси и състезания. Празникът на училището продължи с концерт, изпълнение на танцов състав от гр. Добринище, демонстрации на професионални знания и умения – ролева игра „Търсене на съкровище“, демонстрация на кулинарни умения „Палачинково изкушение“ и празнична блок маса.