Купиха 3000 декоративни цветя за събора на Спасовден в Долна баня, раздават 3000 купона за вкусна скара

Трескава подготовка кипи за празничния ден, чистят се улици, тротоари, поставиха и нови пътни знаци

 

Жителите и гостите на Долна баня са в трескава подготовка за Спасовден, който ще се отбележи на 17 май с голям събор в най-новото село в страната – Свети Спас, в подножието на Рила планина. За предстоящия голям празник от няколко дни в Долна баня и селото кипи усилена подготовка. Основно бяха почистени тротоарите и канавките по главната улица “Търговска”, улица “Рилско шосе”, както и пътят, водещ към курортното село.

Боядисани и освежени бяха стволовете на дърветата и електрическите стълбове, както и бордюрите по централното шосе и центъра на града. Подновена бе вертикалната маркировка с нови пътни знаци, освежена бе отново и хоризонталната пътна маркировка и пешеходните пътеки по главната улица и централния площад. Окосени и почистени са тревните площи и поляна в района на събора и централната трибуна в историческата местност Свети Спас.

Специално за празника бяха закупени и засадени 3 хиляди декоративни цветя от служители и работници в общинската администрация. По традиция в празничния ден за обяд на долнобанци ще бъдат раздадени 3 хиляди купона за вкусна скара.

За празничното настроение на събора и традиционните спасовденски многокатови хора ще се грижи народният певец Николай Учкунов и местни самодейни колективи, групи и състави, а вечерта на централния площад “Възраждане” ще пее известният Иван Дяков. Празничният ден по традиция ще завърши с красива тържествена заря.