Един от обвинените за обира на 9000 лв. от банкомата в Сапарева баня – Кирил Микев, излиза под домашен арест

 

Един от задържаните участници за обира на банкомат в Сапарева баня – Кирил Микев, бе пуснат под домашен арест. Окръжен съд – Кюстендил измени мярката му за неотклонение от „задържане под стража” в по-лека. Той умилил съда с молбата, че трябва да се грижи за жена си и малкото им дете.
35-годишният мъж бе привлечен към наказателна отговорност за това, че около 03,20 ч. на 09.11.2017 г. в гр. Сапарева баня от офис на „Банка ДСК” ЕАД на ул. „Княз Борис Първи“, заедно с Красимир Йорданов, Господин Динев и Тодор Богданов задигнали сейф, съдържащ касета с 9000 лева.
За извършване на кражбата била разрушена преграда, здраво направена за защита на имот – взривяване на вратата на АТМ устройство и използване на леки автомобили марки БМВ Х5 и „Фолксваген Кадди“.
Кирил е бил задържан заедно с Красимир в средата на януари в Перник, като им е била наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“.


На 27.04.2018 г. във връзка с постъпила от Микев молба за изменение на мярка за неотклонение „задържане под стража“, взета по повдигнатото му обвинение, се е провело съдебно заседание в Районен съд-Дупница. Тогава с определение на съда същата е била оставена без уважение.

Господин Динев е обвинен за участие като помагач във взривяването на банкомата в центъра на Сапарева баня, а Тодор Богданов, Кирил Микев и Красимир Йорданов за извършители. Те успяха да се укрият въпреки полицейската блокада на района при село Боснек. В акцията участваха 250 полицаи, жандармерия, вертолет, дронове, следови кучета. Те и досега са в неизвестност и са обявени за общонационално издирване.