Кметът на Самоков Владимир Георгиев отскочи за 4 дни до Москва, хората питат: На чии разноски е посещението?

Владимир Георгиев

Не съм бил там с пари на общината, отсече градоначалникът

 

Кметът Владимир Георгиев е бил на посещение в Москва за 4 дни, усилено коментират в Самоков. „На парада в чест на Деня на победата ли беше самоковският градоначалник, защо избра за разходка именно руската столица?“, питаха самоковци на редакционните телефони. Другият въпрос, който вълнува местните хора, е похарчил ли е пари на данъкоплатците, или е ползвал командировъчни? „Чии политически интереси защитава кметът на Самоков Владимир Георгиев в Москва? Дали е случайно, че кмет, издигнат от БСП, отива на визита в Москва и до какви резултати ще доведе това?”, питат се още в Самоков. „По чия покана е бил в Русия“, чудят се още самоковци. „Целта на визитата не е ясна, дали пък не е бил на работна среща с префекта на Централен административен район на Москва? А може бе е бил на екскурзия в Русия? – са част от въпросите и предположенията на местните.

Вестник „Вяра“ научи само, че в Русия по това време са били на посещение и дърводобивници, но кметът не бил част от тяхната делегация.

Потърсихме по телефона за коментар относно питанията на самоковци самия кмет Вл. Георгиев. Предадохме въпросите, които вълнуват гражданите – на какви разноски е бил в Русия, каква работа е свършил, за чия сметка е бил там, ако е за сметка на общината и данъкоплатците – какви средства от общинския бюджет е изразходил? Кметът не отрече посещението си в Москва, но и не пожела да коментира подробности около визитата си, нито пожела да каже за читателите ни каква работа е свършил, с кого се е срещнал в Русия.

„Никакви разноски не е имало от общината. Нека хората, които толкова са притеснени, ако искат, могат лично да ме попитат. Ще им отговоря. Не съм бил там на разноски от общината. Желая ви приятен ден!“ – отсече кратко кметът на Самоков и затвори телефона си.