Над 1000 зрители на дербито под Хисарлъка между ФК “Велбъжд” и ФК “Кюстендил” от Четвърта лига, завършило 0:0

Дербито между ФК "Велбъжд" и ФК "Кюстендил" завърши 0:0.

Двубоят бе поверен на софийска бригада начело с Вангел Вангелов, Ивайло Иванов изпусна дузпа, червен картон за Валери Максимов

 

Повече от 1000 зрители се стекоха на стадион „Странджа” в Кюстендил, за да наблюдават дербито от Четвърта лига и областна футболна група „Осогово” между ФК “Велбъжд” и ФК “Кюстендил”. Това бе и рекорд за двата отбора в последните няколко години, които са лидери в класирането кръг преди края.

Над 1000 зрители изгледаха срещата.

Срещата, която беше поверена на софийска бригада с главен рефер Вангел Вангелов и помощници Юлиян Тодоров и Любин Димитров, предложи много футбол и емоции сред феновете, като единственото, което липсваше, е попадение. Двубоят завърши 0:0 въпреки стойностните изпълнения на терена. Освен с рекордната посещаемост дербито ще се запомни и с пропуснатата дузпа от Ивайло Иванов за ФК “Кюстендил” в 68-ата минута. Изпълненият от него 11-метров наказателен удар бе спасен с вещина от неостаряващия вратар Кирил Кирилов. Две минути преди края от игра за удар на противник бе изгонен с директен червен картон Валери Максимов от ФК “Кюстендил”, но това не се оказа фатално за неговите съотборници в оставащото време до последния съдийски сигнал на мача.
Така кръг преди края с тази точка ФК “Кюстендил” си гарантира първото място в група „Осогово”, като запази преднината си от 3 точки, а и има предимство от директните двубои. Въпреки това ФК “Велбъжд” ще бъде представителят на област Кюстендил на баражите за влизане в Трета югозападна лига, където през последната година няма отбор от Кюстендил.