Намушканият с нож Борислав Великов от Катунци ще живее, доц. Юлий Ванев: Оперирахме го, в стабилно състояние е

Борислав Великов

Родителите на 17-годишния младеж, пострадал след забележка в тролейбус, имат баничарница в санданското село

 

17-годишното момче, което беше намушкано с нож в тролей от 33-годишен мъж след скандал, е от санданското село Катунци. Борислав Великов е син на Георги Великов, собственик на баничарница в селото. Родителите му са заминали за София.

Състоянието на пострадалото момче от инцидента в тролей №7 в столицата е стабилно. 17-годишният Борислав от с. Катунци бе приет в “Пирогов” с прободна рана и опасност за живота, след като бе намушкан в превозното средство при направена забележка и последвал спор. “Около 18,30 ч. вчера в болницата е транспортиран пострадал с прободно нараняване в областта на гръдния кош. Пациентът е настанен в противошокова зала, където са извършени комплекс от спешни диагностични мероприятия. Пациентът е опериран”, обясни доц. Юлий Ванев от “Пирогов”. В момента пострадалият е в съзнание и напълно контактен, стана ясно още от думите му. “Обичайно при такъв тип увреждания следоперативното наблюдение продължава от 3 до 5 денонощия. Около инцидента няма друг, получил медицинско обслужване”, допълни доц. Ванев.

Досега нямахме никаква информация за състоянието му. Часове тропаш пред вратите, никой нищо не ти казва. Само знаем, че излиза от упойка и говори малко, споделиха преди това родителите на момчето пред Bulgaria ON AIR.

“Говорихме с полицаите, които до късно снощи бяха на мястото и казаха, че това е групичка, която масово обира шофьорите”, посочиха те. Родителите на Борислав уточниха, че синът им е направил забележка заради изцапани с домати и семки седалки. Групичката се оплакала на 33-годишен мъж, който е наръгал техния син. А шофьорът на тролея е затворил вратите, за да може извършителят да бъде задържан. Борислав учи в спортното училище на ЦСКА, където след дни му предстоят изпити.