Катя Табачка

 

Множество граждани биха тревога в РУ-Дупница, че са получили обаждания по домашните телефони от мъж, който се е представил за служител на полицията в Дупница, съобщи говорителят на ОД МВР-Кюстендил Катя Табачка.

„Мъжът е поискал от хората, на които е звънял, съдействие да предоставят на измамници големи суми пари. Уверил ги, че така измамниците ще бъдат задържани с доказателство, а парите ще им бъдат върнати. Получателите на тези обаждания не са се доверили и не са станали жертва на измама.

Призоваваме: Не се доверявайте и не давайте пари, който и да ви моли за това. Полицията не иска пари от гражданите, за да си свърши работата! Полицията не изисква от гражданите информация за спестяванията им и в кои банки са. Институциите не събират пари на ръка!

Не се доверявайте, не давайте парите си на непознати! Не се разделяйте с лекота със средствата, които с много труд сте спестили!

Бъдете сигурни, че парите, поискани по телефона, със сигурност ще бъдат загубени! Полицаи, прокурори, лекари не искат пари нито по телефона, нито на ръка!

Не помагайте на измамниците! Не им съобщавайте номера си на мобилния телефон и адреса си! При такива обаждания звънете на тел. 112”, казват от полицията.

 

1 коментар

  1. Докато има идиоти, ще има и тарикати. От години се говори и пише, но продължават да кълват. Явно до всеки изкукуригал пенсионер трябва да стои полицай

Comments are closed.