“Рилец” влезе в тройката след погром с 6:1 над гостуващия “Мътивир” (Ихтиман)

  На снимката: Тимът от Говедарци е на път да изпълни целта си - място в топ 3 през сезон 2017/2018.

“Рилец” е на път да финишира в призовата тройка на ОФГ София-изток. Съставът от Говедарци отнесе с 6:1 гостуващия “Мътивир” и отново окупира третото място. Това стана факт благодарение и на поражението, което претърпя “Пирдоп” с 1:5 като гост на “Ракитин” (Трудовец).

Говедарчани изиграха един от най-силните си мачове през сезона и още през първата част отбелязаха четири безответни гола. Резултатът набъбна до 6:0 след почивката, преди в края й ихтиманци да върнат едно попадение.

В основата на добрата игра на домакините бе халфът Васил Вардаров. Два дни преди мача той бе дарен от своята съпруга Соня с втори син – Ивайло. Вдъхновен, Вардаров покриваше голям периметър в средата на терена и въпреки отредената му роля в организационен план успя да реализира и два гола за успеха на своите. Точен на два пъти бе и бившият ас на “Рилски спортист” Никола Бойчев, а по веднъж във вратата на гостите се разписаха Даниел Димитров и Станислав Крушарски.

По програма в следващия кръг “Рилец” трябваше да се изправи срещу “Мирково”, но наскоро тимът от голямото подбалканско село напусна дивизията. Така отборът от Говедарци ще прибави 3 точки към актива си без игра, а в последния кръг приема “Спортист” (Нови хан) и при победа със сигурност ще финишира трети в дивизията.