За втора поредна година кюстендилската писта “Пауталия” посреща Европейския шампионат по СуперМото

Над 50 пилоти и много емоции на писта "Пауталия" за Европейския шампионат по СуперМото

Рев на мотори и над 50 пилоти от 4 държави в класовете SM Junior, S3 open и със скутери очакват своите фенове

 

За втора поредна година писта “Пауталия” в Кюстендил ще бъде даден стартът на Европейския шампионат по СуперМото и на Републиканския шампионат в клас Скутери. В надпреварата, която е тази събота и неделя- 19 и 20 май ще вземат участие близо 50 пилоти от България, Румъния, Турция и Гърция, като те ще се съревновават в традиционните класове SM Junior (65сс и 85сс), S3 (250cc) и OPEN (450cc).

При най-малките пилоти от клас Джуниър на старт ще застанат две нови лица за СуперМото сцената, а именно мотокросистите Живко Иванов (Панчо Рейсинг Тийм, КТМ), който е лидер в класирането за Републиканския шампионат по мотокрос (клас МХ65) и неговия колега Мирослав Димитров (Марица Рейсинг Тийм, КТМ). В кубатурата 85сс, ще стартира още един лидер в класирането на Републиканския шампионат по мотокрос, този път от клас МХ85 – Християн Георгиев (НСА Моторспорт, КТМ). Другите известни имена са европейският шампион за сезон 2017 Кристиян Иванов (НСА Моторспорт, КТМ), Виктор Нейчев (Еърмакс Рейсинг, КТМ) и Радостин Михайлов (Несебър Мото, КТМ). В компанията на най- малките ще видим и Кадир Ербей от Турция, Дариа Гианеску и Патрик Паскота – Румъния

В групата на големите кубатури, се очаква традиционния двубой между Александър Георгиев (МСК Плевен, КТМ) и Янко Ташев (Ридо Самоков, КТМ), подкрепени от Хакан Халми (МСК Севлиево, КТМ) и Веселин Иванов (МСК Плевен, Suzuki). Мотокрос дуото Алекс Димитров (Мотоспорт Варна, КТМ) и Майкъл Иванов (НСА Моторспорт, КТМ) могат сериозно да се намесят в класирането при мотоциклетите с кубатура 250сс.

Девет състезатели в уникалната група на клас Скутери са подали заявка за участие в Кюстендил тази седмица. Интересното е, че петима от тях са картинг състезатели и отлично познават конфигурацията на писта “Пауталия”, но на четири колела. На старт ще застане защитаващия си титлата от сезон 2017 Алекс Иванов (Aprilia), както и двама от основните му конкуренти и съотборници Пламен Христов и Боян Петров както и Иво Михайлов, който има водеща роля в скутер шампионата.

И в двата дни на GP Bulgaria –  BMU European SuperMoto Championship и Републикански шампионат Скутери любителите на мотоциклетизма и рева на мотори ги очакват по 6 старта и много тренировки с най-добрите СуперМото и Скутери състезатели, а началото е 9 часа. Надпреварата в клас SM Junior и при скутерите е по 15 минути, а в клас S3 open, мотористите ще карат 20 мин.