Девойка Кюстендилска пролет за 2014 година, Милена Мирева над всички в скока на дължина на турнирът “Нови звезди”

Диляна Минкина от кюстендилският клуб “Цвети Кирилова” се окичи със злато на 1500 метра на международната надпревара

 

 

Девойка Кюстендилска пролет за 2014 година, Милена Мирева скочи 5, 44 метра за златното отличие в скока на дължина на международният турнир “Нови звезди”, който се проведе на базата на НСА. Милен, която се нареди четвърта на Държавното първенство по лека атлетика в зала при жените с 5, 37 м се подготвя от бившият национал в скока на дължина при мъжете- Петър Дачев, в клуб “КЛАСА”- София.

Красавицата още в първият си опит с 5, 37 м даде заявка за първото място, а в четвъртия се приземи на 5, 44 м, с което затвърди превъзходството си над съперничките. Втора се нареди Теодора Евтимова от СКЛА “Надежда-София” с 5, 17 м, а трета остана Мартина Йорданова с 5,05 м от “КЛАСА”. Бившата състезателка на клуб “Пауталия” участва по- рано през седмицата и в Националната Универсиада, където се нареди трета с 5, 27 метра с тимът от НСА.

Със златен медал на 1500 м-жени се окичи Диляна Минкина от кюстендилският клуб ” Цвети Кирилова”. Възпитаничката на кюстендилската специалистка в леката атлетика Цветелина Кирилова и нейна наследничка в средните бягания бе категорична на 3 обиколки и половина с време 4:33.90 минути, оставяйки след себе си Дева-Мария Драгиева от “Атлет” Мездра с 4:57.59 и Девора Аврамова от “Орловец 93” Габрово с 4:58.23 м.

Студентката в УНСС Диляна Минкина също бе част от е от Националната Универсиада, където завърши втора на 800 метра с резултат 2:16:3 м. Минкина е от Пирдоп, на 21 години и с лека атлетика се занимава от 5 години, а в последната година и половина се подготвя при Цветелина Кирилова.