След резила със събраните 800 лв. за Силвестра: Дупничани: Имаме си съветници манекени, изглежда работата им е само да си разхождат скъпите тоалети

Даниела Симова

Нямат ли пари бизнесмените Даниела Симова, Ивайло Петров, Спас Андреев, докторите Пламен Соколов и Крум Бонев

Майката Христина Христова: Влязоха хора без покани, от Бобов дол не дойде никой

 

Нито един общински съветник не се отзова на призива на депутата на ГЕРБ Радослава Чеканска за помощ на 9-годишната Силвестра Александрова от Бобов дол, страдаща от ДЦП.

Ивайло Петров

На благотворителния концерт в подкрепа на Силвестра в Спортната зала в Дупница имаше едва 100-тина души и бяха събрани едва около 800 лв.

Йордан Йорданов (в ляво) и Пламен Соколов (в средата)

С тъжни погледи, изразяващи пълно разочарование, от първия ред гледаха председателят на Общинския съвет Емил Гущеров и зам.-кметът по социалните дейности Крум Милев.

Емил Христов (в дясно)

„Чудим се какво правят тези 33-ма общински съветници в Дупница? Какво правят тези още толкова политически формирования с техните лидери в града?

Христина и Силвестра

Виждаме ги, че всеки месец се събират в заседателната зала на общината, но не демонстрират никаква активност, а използват залата за моден подиум.

Спас Андреев/ в средата/

Погледнете трите дами на първия ред, особено Даниела Симова, която има шивашка фирма. Тази жена троши пари за чанти и обувки от стотици левове и на микрофона излиза само за да прави пози. Ще я запомним с това, че не й харесва Хелоуин, като че това е най-болният проблем.

Погледнете високия като върлина ресторантьор Ивайло Петров, то са чупки в кръста, прически, ризи. Но какво направи за нас, за бедните, болните, нуждаещите се? Вижте и Спас Андреев, наследи фирми, къщи, хотели, хижи, а две думи не може да каже от микрофона. Шефът на ТЕЦ „Бобов дол” Емил Христов стои като табуретка на предния ред, от него не се чува ни вопъл, ни стон, а за заплатата му се носят легенди. Бившият кмет Пламен Соколов и д-р Крум Бонев са се обзавели всеки с медицински център, но също не помагат с нищо. Зад гърба на съветничката Виолета Зашева е мощният строителен бос Цветан Цветанов.

Тези хора обиждат дълбоко всички българи, всички дупничани, които са ги вкарали там, за да вършат сериозна работа. А ето те са се отдали на суета. Няма значение дали са управляващи, или опозиция, вижте ги колко са еднакви. Традиция е вече да се правят кампании за събиране на средства, с които се спасяват човешки животи. Малката Силвестра е голямо мерило за моралния образ на нашите герои на деня. Превърнати в манекени, техният авторитет не струва и пет стотинки”, звъняха десетки читатели на вестник „Вяра”, потресени от безхаберието и безчувствието на управляващите.

Силвестра не е единствената, която се нуждае от помощ. Толкова много хора умират, защото лимитът за лекарства свършва, а тези от здравната каса злобно отвръщат „идете да съдите Господ”.

„Каква помощ да очакваме от общински съветници, които са собственици на общинската болница? Погледнете я в какво състояние е тя? Дълговете растат лавинообразно и стигат 3 млн. лв., а самочувствието на управниците е, сякаш хранят цял град. Носовете им са вдигнати толкова високо, че нито виждат, нито чуват”, възмущават се читатели на „Вяра”.

Съветничката Дилиана Диканска с танцовия си състав се включи в концерта.

Майката на Силвестра Христина Христова има нужда от 24 000 долара, за да осигури за дъщеричката си лечение със стволови клетки в Турция. Тя сподели, че Силвестра е като затворник у дома, защото нямат инвалидна количка. Тя ежеминутно се нуждае от майка си.

За вестник „Варя” Христина Христова сподели: „Много съм разочарована. Имаше много хора, които влязоха на концерта, без да платят за поканата, която струваше 5 лв. Въпреки всичко гледам напред и съм благодарна и за тези 800 лв., надявам се това да е първата крачка към събирането на сумата.

Болно ми е, защото чух коментари защо съм правила концерт в Дупница, при положение че сме от Бобов дол. Факт е, че никой от Бобов дол не дойде. Хората в залата бяха от Дупница, всеки даде колкото можа. Много съм благодарна за подкрепата на Емил Гущеров и на Марина Паликарска, която ми помогна с организацията на концерта.”

Банковата сметка, където се събират пари за лечението на Силвестра, е

BANK LEUMILE ISRAEL B.M.

HANASSI BRANCH

„BIOCORRECTION LTD”

IBAN IL77 0108 6600 0000 8370 017

Всеки, който желае, може да помогне и като се свърже с майката на телефон 0894/ 35 12 59