Юлиан Попев: Положението в „Пирин“ е тежко, но ще се спасим

Капитанът на „Пирин“ (Благоевград) Юлиян Попев изрази оптимизъм за шансовете на „орлетата“ да оцелеят в елита.

„Равностоен мач, който се реши от един гол в повече в наша полза. На реванша не трябва да допускаме гол. Сигурен съм, че това ще се случи и няма да имаме проблеми. Положението в „Пирин“ е тежко, но ние като футболисти трябва да си свършим работата на терена и да запазим мястото на отбора в Първа лига. Ако „Пирин“ оцелее и съм желан от ръководството, ще седнем да говорим за моето бъдеще. Като цяло желанието ми е да остана в отбора“, коментира Попев.

Припомняме, че „орлетата“ спечелиха с 1:0 при визитата си от първия мач от баража за 13-о и 14-о място в Първа професионална лига. Единственото попадение беше дело на Юлиян Попев, който се разписа в 57-ата минута с глава. На 21 май двата тима излизат в среща-реванш на стадион „Христо Ботев“, където „бистришките тигри“ ще имат нужда от задължителна победа, за да не изпаднат директно във втория ешелон. Тимът на Костадин Ангелов има едва един успех от 35 официални мача в елита.

“Желанието, старанието, битката, търпението – това бяха ключовите елементи за победата. Поздравявам футболистите за пореден път. Можехме да имаме и по-добър резултат, все още нищо не е решено, тъй като има още един мач. Мачът се играе, докато не свири съдията Радвам се, че вкарахме от статично положение, защото ние работим върху тях. Имаме много кадрови проблеми, дано успеем да вдигнем момчетата за това кратко време. Фло Боджадж също има проблеми сега. В момента всеки играе, където се наложи”, коментира наставникът на „Пирин“ Милен Радуканов.