175 бакалаври и магистри от ЮЗУ взеха дипломи в ръце, ректорът награди отличниците Петя Субева и Илиян Кашкин

 На тържествена церемония в Аулата на Югозападния университет „Неофит Рилски“ 175 бакалаври и магистри от факултета „Обществено здраве, здравни грижи и спорт“ получиха дипломите си за завършено висше образование.

Ректорът на университета проф. д-р Борислав Юруков награди с плакет отличниците на Петя Субева, завършваща „Кинезитерапия“ с успех 5.88 от семестриалните изпити и 6.00 от държавните изпити и Илиян Кашкин, завършващ специалност „Кинезитерапия“ с успех 5.85 от семестриалните и 5.50 от държавните изпити.

Деканът на факултета доц. д-р Стоян Везенков откри тържеството и поздрави абсолвентите, завършващи специалностите „Кинезитерапия“, „Социални дейности“, „Логопедия“, „Спортна анимация“,  „Физическо възпитание и спорт за изявени деца и ученици“, „Кинезиология“, „Спортна кинезиология“, „Клинична логопедия“, „Логопедичен мениджмънт“, „Социално посредничество“, „Психосоциална рехабилитация“, „Социална работа при социално значими заболявания“ и „Адаптирана спортна дейност и физическа активност“.

„Всички вие днес получавате своите дипломи, те не са просто късче хартия, а свидетелство за всичко, което преживяхте през тези години. Освен знания и умения, вие получавате с нея и своя голям старт в живота. Желая искрено на всеки от вас да не спира да учи през целия живот, да не спира да реализира идеите си, да участва активно в сътворяването и прилагането на новото в света. Помнете, че вратите на университета и вратите на нашите сърца, като ваши първи водачи в живота ще си останат завинаги отворени към вас“, каза в приветственото си слово доц. Везенков. Той отправи приветствие и към родителите на абсолвентите.

„Мили родители плодовете на вашия живот стоят пред вас, успешни и устремени. Можете да си отдъхнете, можете да сте спокойни. Пред вас стоят вече порасналите ваши дъщери и синове, които постигнаха своя първи голям успех. Вижте ги, те са самостоятелни, уверени, свободни и готови за живота. Можете да бъдете много горди със себе си и щастливи с тях. Благодаря ви, че отгледахте такива умни деца с големи сърца, защото специалностите в нашия факултет, които завършват вашите деца са само за смели личности с огромни сърца. Благословени сте с тях“, с тези думи доц. Везенков се обърна към гордите родители.

Приветствие към дипломантите отправи и ректорът на университета проф. д-р Борислав Юруков.

„Вие трябва да се грижите за най-важното нещо за обществото, а именно за неговото здраве. Нивото на обучение в Югозападния университет, екипът от преподаватели, които осигуряват това обучение ни дават абсолютната убеденост, че вие сте подготвени за високоотговорната ви работа – да се грижите за обществото“, каза проф. Юруков. Той пожела на завършващите здраве, късмет и успехи във всяко тяхно начинание.