С вълнуващо тържество НУ „Станислав Доспевски“ Самоков изпрати 100 малки абитуриенти

С вълнуващо тържество четвъртокласниците на НУ „Станислав Доспевски“ се сбогуваха с школото. Малките абитуриенти на училището са 97.

Тържеството събра всички ученици, учители и много родители. С топли думи към всички се обръна директорът Камелия Асенова.

„Мили ученици, тръгвайки си оттук, вземете най-важните неща – трудолюбието, упоритостта, толерантността, обичта и усмивката. Уважаеми колеги, продължавайте все така мъдро да чертаете пътя на своите ученици! Скъпи ученици, не забравяйте своите учители, където и да стигнете! Не забравяйте нашето училище и приятелствата, които създадохме тук! На всички вас пожелавам на добър час“ – беше част от словото на директора Камелия Асенова.

Сценарият за тържеството бе изготвен от педагогическия съветник в училището Катя Янакиева, учениците от Младежкия парламент към школото, класните ръководители на първите и четвъртите класове. В програмата участва Мажоретният състав с ръководител Стоянка Божкова, възпитаниците на Йорданка Кирова и режисьора Весела Колешанова, които представиха народни танци и драматизации, учениците от 1-ви „б“ клас с учителки Галина Будинова и Ралица Костадинова, учениците от 1-ви „в“ клас под ръководството на учителките Св. Зографска и Илияна Атанасова, под ръководството на учителката Радка Димитрова четвъртокласници от „б“ клас се представиха с модерен танц, Пепи Колев рецитира „Аз съм българче“. Той и съучениците му бяха подготвили програмата си под ръководството на Елка Струмина и Петя Митева.