Румен Петков оглави АБВ

Третият конгрес на АБВ избра Румен Петков за председател на партията. От общия брой на гласувалите 591 делегати, 579 са подкрепили кандидатурата на Петков, ”против” са били трима, а 9 са се въздържали.

На форума бе утвърден и състав на Националния съвет на партията, съобщава “Фокус”. Припомняме, че от януари 2017 г. Румен Петков е член на Изпълнителното бюро на АБВ. Преди това беше зам.-председател на партията.

По-рано днес стана ясно, че досегашният председател Константин Проданов се оттегля от поста доброволно, но остава да работи за партията като експерт. Пред Третия конгрес на АБВ Проданов заяви, че партията трябва да работи за създаване на нов политически съюз между левите сили.

“Можем да кажем, че рецептата за България е един широк ляв, прогресивен, родолюбив фронт. Ние, като организация, която от самото си създаване е за диалог, гради мостове, а не ги руши, си поставяме като първостепенна цел реализирането на един такъв силен лявоцентристки политически съюз”, заяви Константин Проданов.