Цветан Соколов пропуска Лигата на нациите, както и световното първенство, но е оптимист: Ако нямаме мечти, няма как да направим нещо голямо, споделя националът

Цветан Соколов

Звездата на националния отбор Цветан Соколов ще пропусне Лигата на нациите, както и световното първенство, което ще се проведе в България и Италия. Волейболистът има сериозен проблем със сухожилието на лявото коляно и ще се подложи на операция. Хирургичната интервенция вече е насрочена за 4 юни в Италия.

“Налага се една операция, която трябва да се направи след десетина дни. Тя ще ме извади доста дълго време от тренировъчния процес. Три-четири месеца след операцията ще мога да правя нещо.

Нямах много голям избор, освен да се оперирам, защото сухожилието ми е станало колкото капачката. Докторът ми каза, че след месец сухожилието ще се счупи и това беше най-доброто решение”, разкри Цветан Соколов пред Канал 3.

През изминалата седмица стана окончателно ясно, че националът ще носи още 3 сезона екипа на италианския гранд „Кучине Лубе” (Чивитанова). Клубът, който загуби 5 финала през този сезон, обяви официално, че договорът на Цветан Соколов е подновен за следващите 3 сезона и ще изтече след края на сезон 2020/2021.  Досега 29-годишният диагонал изигра 2 сезона с екипа на „Лубе” от 2016 г. насам.

“За мен е чест да нося фланелката на „Лубе” още 3 години. Тук в Чивитанова всички ние имаме не само целите и мечтите си, но ние всички работим заедно по правилния начин, за да ги сбъднем. Сигурен съм, че през следващите няколко години ще вървим в същата посока, която винаги е на върха. „Лубе“ не е само отбор, „Лубе“ е семейство!”, заяви Цветан Соколов.

“Удължаването на контракта с Цветан Соколов е много важно за нас. Силната игра на Соколов досега е гаранция за високите цели, които има отборът ни през следващите 3 години”, каза спортният директор на „Лубе” Джузепе Кормио.