„Марек“ загуби злощастно като домакин с 1:3 от „Хебър“, стигна 14-о място

Футболистите на „Марек“

 

„Марек“ загуби несправедливо с 1:3 от „Хебър” пред над 200 зрители на стадион „Бончук“ в мач от Югозападната трета лига на база показаната игра в мача.

Първи откриха резултата отборът на домакините, след като в 29-ата минута Димитър Владимиров бе изведен в наказателното поле на гостите и простреля вратаря им Димитър Пангев за 1:0. Преди това Нешев от домакините изведе Владимиров пред вратата на гостите, но нападателят не разчете добре крачките си и с шпагат изпрати топката високо в аут вместо във вратата. Първото полувреме завърши 1:0 за домакините.

През втората част на срещата дойде изненадващият резултат. В 58-ата минута Еньо Кръстовчев от 2 метра като по чудо не изпрати топката в мрежата на Димитър Пангев и с това да реши мача в полза на „Марек“. От този момент нататък нещата на терена се преобърнаха. В 59-ата минута при меле пред вратата на домакините Стоил Димитров изпрати топката в мрежата зад Костадин Гоцев за 1:1. Руслан Иванов пък реализира отсъдената дузпа от главния съдия Иво Андреев за спъване в наказателното поле на „Марек“ на Димитър Илиев. Този резултат не се понрави на възпитаниците на Цветан Видински, които тръгнаха да изравняват, но забравиха, че се оголват, което бе добре дошло за тима от Пазарджик. Резервата Ангел Лачов при явна засада, която не бе отразена от главния арбитър и предизвика негодуванието на стадион „Бончук”, направи резултата 1:3.

С тази 27-а победа отборът на „Хебър“ се укрепи на второто място с 82 точки, а „Марек“ със загубата е вече 14-и с 36 точки.