Хореографът В. Войнов, медсестрата М. Шунтова, секретарката на бившия кмет Панчо, вратарят Бранков и 500 дупничани пяха с Орлин Горанов и М. Хранова на Майските празници

Зам. областният д-р Матей Попниколов кавалерстваше на кметшата Чимева и депутатката Чеканска.

Депутатката Р. Чеканска и зам. областният Попниколов демонстрират голяма близост, правиха си селфи с певците, Таня Петрова показа еротичен педикюр в червено

 

500 дупничани се веселиха на откриването на Майските празници в Дупница.

Хореографът Воин Войнов с компания се наслаждаваше на песните на Орлин Горанов и Маргарита Хранова.
Кметът Методи Чимев се зарадва на любима песен на Орлин Горанов.

„Депутатката от Дупница Радослава Чеканска и хирургът Матей Попниколов много са се сприятелили, двамата бяха неразделни навръх Майските празници на културата.

Зам.-кметът Крум Милев гледа откриването на празниците със Славчо Коларски.
Общинският съветник Йордан Йорданов кавалерства на празника на депутатката Чеканска.
Орлин Горанов, Маргарита Хранова, Р. Чеканска и д-р Попниколов

Нещо повече – тичаха зад кулисите да се снимат с Маргарита Хранова и Орлин Горанов, много са се сприятелили. Те и преди си бяха приятели и идейни съмишленици, но сега още повече се ценят.

Таня Петрова с червения педикюр, Лора Василева и Радослава Чеканска с червена чанта
Олин Горанов и Маргарита Хранова пяха на откриването на Майските празници.

Това стана, след като на Попниколов се отвори парашутът и седна в стола на Чеканска, а тя пък стана депутат на мястото на лидера на ГЕРБ Ивайло Константинов“ – коментираха стотици дупничани на тържествена церемония в Дупница по откриването на 41-вото издание на Майските празници на културата.

Актьори от дупнишкия театър
Детската учителка Венчето със съпруга си ръкопляскат на Орлин Горанов.
Дизайнерката Аделина с компания изгледа на крак концерта на Маргарита Хранова и Орлин Горанов

Високата чест да издигнат знамето на Майските празници се падна на танцьорите на Воин Войнов от ФТА ”Актавис”. Чеканска разходи демонстративно из площада червена чанта и страхотни модни обувки с червена каишка на тънките си глезени. Така направи много силно впечатление и на дамите социалистки. „Червено, бяло и черно, прекрасно съчетание, страхотно настроение, много е приветлива, дано и да направи нещо за града, но къде е нашият депутат Иван Ибришимов, откакто го избрахме, не сме му видели очите, няма го ни на празник, ни в делник. Сигурно е на Паничище, нали си има хотел, като не е в парламента, горе в планината си почива, редно беше да е тук, но ето, пак не е, кой знае?“ – питаха журналистите възрастни дами от втория ред. Не дойде и третият депутат – Кирил Калфин от Кюстендил, но той поне се сетил да изпрати поздравителен адрес до дупничани. Празниците и събранията са стихията на председателя на ОбС Емил Гущеров и той беше най-отпред, мина и между редиците и се прегръща с много дупничани, както винаги обича да прави. Чеканска беше конкурирана по стил от шефката на духовните дейности Таня Петрова, която бе избрала черен гарнизонен с широки крачоли, каквато е модната линия на сезона. Таня Петрова изби рибата с невероятно красив червен педикюр. „Много са й еротични ноктите на краката, човек не може да откъсне поглед от червения педикюр“ – призна един естет от общинската администрация. Управителката на „Общински пазари“ Лора Василева пък бе заложила за празника на класически тъмносин костюм. Най-стилен и одухотворен беше кметът Методи Чимев, който произнесе сърцат поздрав, спечели аплодисменти и се здрависа с половината от присъстващите, не спря да обръща внимание на всички, дошли да напълнят душите си с вечните песни на Орлин Горанов и Маргарита Хранова. „Браво, много добро откриване, радваме се, че кметският екип заложи на стойностни наши изпълнители, чиито песни са великолепни послания, наситени с обич и дълбоки преживявания“, коментираха две разпалени аптекарки. Класа в облеклото демонстрира и председателят на ГЕРБ – Старейшини Йордан Йорданов, той се наслади на концерта заедно със зам.-кмета по социалните дейности Крум Милев. Гост на откриването бе и кметът на курортния град Калин Гелев, който бе седнал неудобно на кафе с гръб към сцената и се налагаше да се обръща назад, за да гледа изпълненията. Заместникът му Славчо Коларски правеше компания на зам.-кмета Крум Милев.

Хореографът Воин Войнов заедно със съпругата си и приятели също седнаха на центъра на кафе да гледат празника. Медсестрата Мира Шунтова дойде на празника със сина си Юлиян. На площада пристигна и секретарката на бившия кмет Панчо Панайотов – роза, която бе в приятна компания. Вратарят на „Марек” Бранков и съпругата му също се насладиха на богатата културна програма.

В своето слово към дупничани кметът инж. Методи Чимев заяви: „Ние сме един от малкото градове в България, който може да се похвали с толкова дългогодишен празник. От днес до края на месеца Дупница ще покаже, че е град с история, традиции и бъдеще.“ В словото си кметът Чимев подчерта още, че в Дупница винаги е кипял живот, а Майските дни на културата са празник, емоция и традиция; дните, които всяка година дават вяра в бъдещето на града, в талантите и в наследството, което остава; дните, които зареждат с вдъхновение и гордост.

„Ще използвам думите на големия историк акад. Георги Марков, който в свое изследване отбелязва: „През 30-те години на миналия век, когато България се тресе от жестока стопанска криза, в Дупница кипи много сериозен живот. Въпреки кризата и проблемите дупничани са организирали едни от най-големите в страната фестивали на хорове, развивали са художествено творчество и самодейност със своето богатство на фолклор и говор. В Дупница духът и делата са действителна проява. Богатствата му са плод, чедата му са дух, синовете и дъщерите му – културни творци, създатели, борци“, каза в своето слово още Методи Чимев.