Бурни овации белязаха финала на „Тара-ра-бумбия” в Благоевград, зам.-кметът Шопова връчи почетни грамоти на Александър Морфов и Македонския народен театър

 

Бурни аплодисменти за актьорския екип на спектакъла на Александър Морфов „Ничия земя” в последната вечер от магията на Международния театрален фестивал „Тара-ра-бумбия”. Пълна зала и емоции дадоха ясна заявка, че с всяка година територията за млад театър се разраства. Благодарност към публиката, актьорите, екипа и участници в 6-ото издание на „Тара-ра-бумбия” отправи заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности на община Благоевград Христина Шопова.

От името на кмета д-р Атанас Камбитов тя връчи две почетни грамоти на Александър Морфов и на Македонския народен театър за представлението „Ничия земя“.

Девет дни Благоевград се превърна в театрална сцена. Зрителите на шестото издание на Територия за млад театър успяха да видят любимите актьори, постановки, да си спомнят, да мечтаят заедно с героите. Породени бяха редица въпроси във всеки един спектакъл, а финалът даваше отговорите или поставяше нов казус за размисъл в публиката. За пореден път Благоевград предостави възможност за среща на поколенията на сцената на „Тара-ра-бумбия”. Млади, различни, алтернативни артисти и постановки бяха редом до утвърдени във времето заглавия и актьори, като едните допълваха другите.