Оправдаха бившия кмет на Трън Станислав Николов за блъснато с джипа му дете, Ивайло Стоянов остана без далак и с половин черен дроб

Станислав Николов

Съдът прецени, че момченцето само се ударило в колата на Николов, възмутените родители: Ще обжалваме

 

 

Трънският районен съд е оправдал бившия кмет на приграничната община Станислав Николов по обвинението, че е блъснал с джипа си първокласник и така е нанесъл две средни и две тежки телесни повреди на малкия Ивайло Стоянов. Съдът прецени, че детето само се ударило в колата на бившия кмет.

Инцидентът стана в средата на ноември 2015 г. на кръстовище край училището в града. При опит да премине зад автобус, момчето било пометено от джипа на кмета. Още тогава разследващите трънски полицаи направиха заключение, че детето само се е врязало в колата на Николов.

Именно поради тази причина делото първоначално беше прекратено, но след като премиерът Бойко Борисов се възмути от поведението на Станислав Николов, държавното обвинение отново се задейства. След обстойна проверка главният прокурор Сотир Цацаров иззе случая от разследващите в Трън и го възложи на прокуратурата в Перник. Тук обвинителите намериха улики срещу Николов и му повдигнаха обвинение. След избухналия скандал миналата година Станислав сам подаде оставка. Според обвинението, което поиска година и половина затвор за бившия трънски градоначалник, скоростта на кмета била 25 км/ч. Прокурорите са на мнение, че Николов не е бил внимателен въпреки предупредителния знак “Деца” край училището.
Как се е стигнало до оправдателната присъда, ще стане ясно едва когато мотивите на съда бъдат огласени. Родителите на малкия Ивайло са възмутени от решението на Темида и са категорични, че ще обжалват присъдата в Окръжен съд-Перник.