Зам.-кметът Крум Милев и над 200 дупничани припяваха с Иван Дяков обичани народни песни, веселиха ги дъщерята Ивана и  ансамбъл “Мераклии”

Зам.-кметът Крум Милев (първият вдясно), служителите в ОбА Таня Петрова (втората от ляво надясно) и Тодор Петков (вторият от дясно наляво) и техни близки по време на концерта

Певецът на Македония и Родопите: Няма друга община като Дупница с толкова много празници

 

Иван и Ивана Дякови и ансамбъл “Мераклии” веселиха над 200 дупничани на концерт от Майските празници в града. Като популярен меломан зам.-кметът Крум Милев не се сдържа и припяваше заедно с популярния Иван Дяков обичани народни песни. Многократният лауреат на фестивала “Пирин фолк” и носител на още куп награди поднесе поздрав на публиката и от името на кмета Методи Чимев.

Иван Дяков и ансамбъл „Мераклии”

„Няма друга община с толкова много празници”, каза певецът. На концерта на открито на площад „Свобода” бяха над 200 почитатели на Иван Дяков.

Общинският съветник Йордан Йорданов (вдясно) и Емил Панчев

Сред зрителите освен зам.-кмета Крум Милев бяха директорът на дирекция „Хуманитарни дейности“  в общинската администрация Таня Петрова, Тодор Петков – началник-отдел „Култура, образование и младежки дейности“ към общината, общинският съветник от ГЕРБ Йордан Йорданов, съпартиецът му и бивш колега в местния парламент Емил Панчев.

Дупничани извиха хора на площада.

Началото на концерта съвпадна със слаб валеж, заради което публиката се бе скрила под чадъри.

Началото на концерта съвпадна със слаб валеж, заради което зрителите бяха с чадъри.

Някои използваха чадърите на съседните заведения, други се подслониха под собствените си чадъри, а трети използваха закрилата на короните на дърветата на площада. Още в началото градусът на настроението бе на ниво и най-нетърпеливите се хванаха на хората заедно с част от танцьорите от ансамбъла.

Видео гледайте в сайта ни

https://www.facebook.com/100006048822599/videos/2137232253155048/