Девойките младша възраст на “Велбъжд” шести в България на отборното първенство по художествена гимнастика

ветозара Миленкова, Нилана Колевска и Ралица Стоилова с Валя Машова

Цветозара Миленкова, Нилана Колевска и Ралица Стоилова показаха класа в конкуренция на 28 състава

Продължава отличното представяне през сезона на кюстендилската школа по художествена гимнастика. Този път на Държавното отборно първенство, което се проведе в Панагюрище, девойките младша възраст на клуб “Велбъжд” заеха престижното 6-о място, в конкуренция на 28 отбора от цялата страна. Цветозара Миленкова, Нилана Колевска и Ралица Стоилова, които са първа година младша възраст, изиграха общо осем съчетания – по две на въже, обръч, топка и лента, като събраха общ сбор 69,675 точки.

“Изключително сме доволни. Момичетата, въпреки че са с година по-малки, играха страхотно, със самочувствие и огромно желание за победа. Да си шести в България от 28 отбора, е голямо признание за тях и за цялата ни школа”, каза президентът на клуб “Велбъжд” Валя Машова.

Шампион стана Първият отбор на клуб “Олимпия” (Бургас) с 82,800 т., следван от клуб “Академик” (София) със 74,700 т. и клуб “Импала” (Стара Загора) със 74,300 т.

Отборът на “Велбъжд” при девойките старша възраст също се представи много добре и се нареди на 14-о място от 30 отбора. Мишел Иванова, Даяна Димитрова  и Мартина Тасева също са първа година в тази възраст, която събира момичета, родени 2003-2005 г.

Златен медал с отбора на “Левски-Триадица” заслужи кюстендилката и национален състезател Вая Драганова. Друга възпитаничка от школата под Хисарлъка – Биляна Везирска, е на 8-о място с втория отбор на “Левски- Триадица”.

И още една гимнастичка, започнала кариерата си от “Велбъжд”, игра много силно – Леонор Божанова е 5-а с отбора на “Левски”.

При жените спечели отборът на “Левски- Илияна”, част от който е кюстендилката Ерика Зафирова.