„Пирин” (Благоевград) публикува иронично обръщение по повод вчерашното изпадане на тима от Първа лига. То дойде след груба съдийска грешка на рефера Станислав Тодоров, който призна гол от засада на „Витоша” (Бистрица) и в крайна сметка това се оказа фатално за „орлетата“.

 

Ето обръщението на „Пирин”:

Благодарим Ви, г-н Тодоров!

ОФК „Пирин” ЕООД – Благоевград изказва искрените си благодарности на съдийската бригада в мача реванш от плейаута за класиране на бараж за място в Първа лига.
Благодарим Ви, г-н Тодоров, най-вече на Вас, за това, че имахте смелостта да определите съдбите на десетки футболисти, служители на клуба и най-вече за това, че оставихте дълбока следа в сърцата и душите на верните привърженици на ОФК „Пирин”.
Благодарим Ви за безсънната нощ, за сълзите в очите на възрастни мъже, деца и жени.
Благодарим Ви, че показахте как с едно решение доказахте теорията на Едуард Лоренц за Ефекта на пеперудата.
Благодарим на всички съдийски бригади от елита. За дузпата в София срещу „Левски”, за отменения гол във Варна, за дузпата в Бистрица, за още и още.
Благодарим Ви, че показахте на 250 деца от школата на ОФК „Пирин”, че не всичко зависи от тях, усърдието им в тренировките и спортната дисциплина.
Благодарим Ви, че ги мотивирахте да преследват мечтите си – да станат професионални футболисти, и всичко да зависи от тях на терена. Или пък да станат рефери?
Благодарим Ви и до нови срещи по футболните терени. Дали?