Кметът на Перник д-р Церовска отличи с плакет краеведа Св. Захариев за 24 май

 

Кметът на Перник д-р Вяра Церовска отличи с плакет краеведа Светозар Захариев. Наградата е в знак на признателност в навечерието на най-светлия празник – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост  – 24 май. Призът беше връчен на официалното откриване на подредената литературна витрина в Регионалната библиотека „Светослав Минков“ по повод 85-ата годишнина на Светозар Захариев.

„За мен е чест да изпълня едно от най-важните задължения като кмет на община Перник и да покажа през това събитие, организирано от библиотеката, забележителните и големите личности, с които всяко поколение може да се гордее и през които Перник се показва като един културен и духовен център. Малко са творците, които могат да се похвалят с толкова голямо уважение на града и с толкова голямо творчество. Желая ви здраве и късмет, благодаря ви за всичко, което сте направили за Перник и още творческо вдъхновение“, сподели кметът Вяра Церовска.

В знак на благодарност краеведът Захариев подари с автограф на кмета албума „Старият Перник 1891-1944“ .

Литературната витрина, която показва библиотеката, включва книги, статии от периодичния печат от и за Светлозар Захариев, както и снимков материал от фонда на библиотеката.