Млади актьори от Кюстендил събраха 953 лева отбоклук в инициативата „Смет за пътуващ театър”

Дори и с патерици Веселин бе до своите колеги в акцията.

Общата набрана сума е 1925 лева, парите се събират за участие в Националния ученически фестивал „Климент Михайлов” в Русе

 

Голям успех жъне инициативата „Смет за пътуващ театър”, организирана от Обединен детски комплекс, със съдействието на община Кюстендил.

Стотици кюстендилци помогнаха на младите театрали.

Кюстендилци се обединиха и помогнаха за културата и изкуството, в лицето на младите кюстендилски театрали от школата на ОДК. Само на обявения официално пункт за събиране на отпадъци бяха събрани и извозени три камиона с хартия, пластмаса и желязо. От началото на кампанията събраните средства от боклук са 953 лева, каза ръководителят на трупата Ани Кръстева. “След като предадохме и събраните отпадъци от съботната ни акция под наслов “Не за пари, а за смет”, сумата само от боклук възлиза на 953 лева. От дарения, организирания базар в Езикова гимназия и кутиите при представлението “Съкровището на Силвестър” набрахме 972 лева, или вече разполагаме с 1925 лева от нужните ни 2500 лв., за да вземат нашите млади таланти участие в Националния ученически театрален фестивал „Климент Михайлов”, 9-16 юни в Русе.

Ани Кръстева и Вера Липева отправиха благодарности към всички.

Тези пари покриват само двете нощувки и пътя. Храната ще бъде подсигурена от родителите, а медицинските разходи ще поеме ОДК. Бях пуснала иск до Общинския съвет да ни отпуснат 1000 лева, но след като акцията бе толкова успешна, намалихме иска на 500 лв. Йордан Георгиев изкупи събраните отпадъци”, каза Ани Кръстева. Театралната група към ОДК представи достойно Кюстендил на два престижни фестивала с три пиеси, две от които бяха представени при огромен успех и в общинския театър. Третата ще е на 29 май.