“Рилски спортист” прегърна бронза в НБЛ след нов успех над “Академик” (Пд) – 92:77 в “Арена Самоков”

Победителите си спретнаха голяма веселба след церемониято по награждаването.

След колебливо начало домакините съсипаха съперника с изключителни изяви на магьосника Дерек Райт

За трета поредна година “Рилски спортист” е бронзов медалист в Националната баскетболна лига. Това стана факт след втора победа над “Академик” (Пд) в спора за третото място – 92:77 в “Арена Самоков”.
По този начин възпитаниците на Людмил Хаджисотиров завършиха сезона като медалисти в три от надпреварите, в които участваха – те спечелиха Купата на България и финишираха трети в Балканската лига и вътрешното първенство.
Пловдивчани се опитаха да стреснат съперника със серия от 7:0 в началото, но тройка на Златин Георгиев събуди домакините, които с два точни наказателни удара на капитана Йордан Бозов взеха частта с 14:13. Истинско избухване на Дерек Райт стана причината на почивката разликата в полза на “скиорите” да набъбне до 15 точки, а след антракта нищо на паркета не се промени и след 40 минути игра самоковци затвориха мача с комфортна преднина. След известни колебания през втората част “Рилски” увеличи аванса си до 15 пункта в третия период и нямаше проблеми да поддържа комфортната си преднина до края.

Дерек Райт изигра най-силния си мач за сезона, завършвайки срещата с впечатляващ дабъл-дабъл от 27 точки и 11 асистенции и КПД 36! Травис Тейлър изпъкна с 15 т., Йордан Бозов и Шелдън Джетър добавиха съответно 14 и 13 пункта, а рожденикът Златин Георгиев-Голди записа 10 точки и 9 борби.
Титуляри за “Академик” пък започнаха бившите състезатели на “Рилски спортист” Александър Груев и Станислав Ваклинов. Двамата мушнаха съответно 14 и 5 точки. Любопитното е, че като резерва за гостите се появи още един самоковец – Адриян Секулов.