Пловдивчани ще докарат на община Благоевград чисто нов електромобил и станция за зареждане за 72 000 лв

 

Пловдивчани ще докарат в община Благоевград електрическия автомобил и станция за зареждане за 60 000 лв. без ДДС, или 72 000 лв. с ДДС.

Както вестник „Вяра” писа, общината пусна обществена поръчка за закупуването на зеления превоз, този месец кметът Атанас Камбитов е подписал и договора с „Омникар Ауто” ООД. Пловдивчани трябва да гарират колата в общината до 4 месеца след подписването. „Омникар Ауто” ООД са били единственият кандидат за поръчката. Фирмата е спечелила с оферта от 57 873.33 лв. без ДДС при максимална стойност на поръчката от  58 333.33 лв. без ДДС. Станцията за зареждане ще струва 1688.75 лв. без ДДС.

Колата ще бъде чисто нова и ще отговаря на всички технически стандарти в ЕС, с изцяло електрически двигател, литиевa батерия с капацитет минимум 15 kWh; Електромобилът трябва да изминава 100 км с едно зареждане. Той ще бъде четириместен и с максимална скорост 80 км в час и максимален товарен обем 1000 литра. Возилото ще е оборудвано с радио, климатик, преносим адаптер (кабел за зареждане от стандартен контакт), а най-хубавото е, че ще бъде изцяло еко с нула изпуснати вредни емисии от въглероден диоксид.

От общината очакват автомобилът да пристигне напълно готов, за да поеме на път, зареден с всички необходими за експлоатацията течности и материали, с необходимите за регистрацията документи, гаранционна и сервизна книжка, както и инструкция за експлоатация на български език.

Комплектът включва кабели за зареждане – кабел/и за зареждане от контактната мрежа и от зарядна станция с накрайник.

Колата ще върви и с 5 години гаранция.