Кайзера: Оставам в „Миньор”, трябва да се обединим за благото на отбора

 

Легендата на българския футбол и настоящ старши треньор на „Миньор” (Перник) Николай Тодоров бе поредният гост в предаването „Часът на Трета лига“. Кайзера, който в края на миналата година се завърна начело на „чуковете“, вдигна тима на крака и през пролетния дял неговите играчи спечелиха осем от 15-те си срещи до момента. Сега клубът от Стадиона на мира е само на точка зад четвъртия „Банско”, като до края на шампионата в Югозападната трета лига остават два кръга. Тодоров похвали играчите си за показаното тази пролет, като си пожела всички в Перник да се обединят заедно около каузата „Миньор обратно в професионалния футбол“.
„Основното, което ме накара да се върна в „Миньор”, бе това, че моите виждания и тези на ръководството съвпадаха. За краткото време, с което разполагахме, успяхме да реализираме идеите, които имам. В хода на мачовете подобрихме играта си и записахме доста победи. В началото допускахме много грешки в защита, а същевременно не успявахме да реализираме положенията, които създавахме. Негативните резултати тежаха, но с тренировките, изчистването на грешките и победите дойдоха настроението и самочувствието“, коментира Кайзера.

„Цели не са ни били поставяни. Самите резултати обаче и премиите, които играчите получават при успех, ги амбицираха да погледнат по-нагоре. Радостно е, че отборът продължава да държи това ниво и независимо че до края на първенството остават два кръга, има този глад за победи“, допълни още наставникът на „чуковете“, който призна, че нивото на Югозападната трета лига е по-високо от това в Северозападната, където бе начело на „Ботев” (Враца).

„След като приключи сезонът, ще направим анализ с ръководството и ще преценим кои футболисти остават и кои – не, къде трябва да се подсилим, от какви играчи имаме нужда и пр. Определено обаче имаме нужда от поне четирима с класа, за да вдигнем качеството на продукцията. Разполагаме с много млади и талантливи момчета, но имаме нужда от опит и класа“, откровен бе треньорът на перничани.

„Феновете, ръководството и всички хора в града искат по най-бързия начин да се върнем в професионалния футбол. За това обаче са нужни стратегия, финансова стабилност и търпение. Трябва да гледаме също така реално на нещата, спрямо условията, в които работим. Обещания лесно могат да се дадат, но още след 4-5 мача нещата да се променят в коренно различна посока. С представянето ни през пролетта успяхме ясно да заявим на хората, че трябва да ни повярват и да бъдат с нас, за да вървим в правилната посока“, каза още Тодоров, който гарантира, че и догодина ще бъде начело на „Миньор”.