Мъж се хвърли под влака на гарата в Дупница, остана жив

Влакът от Дупница за София потегли с 25 минути закъснение заради мъж, който се хвърлил под композиция. Инцидентът е станал днес следобед на метри преди перона, в района на гарата, съобщиха свидетели на инцидента. „Мъжът е на около 50 години, по чудо остана жив, но целият е потрошен и плувнал в кръв. Не разбрахме дали се хвърли, или падна, не разбрахме кой е“ – казаха хората.
Пред лекарите в частната болница Дупница пострадалият заявил: „Паднах от влака, паднах от влака…” Медиците са установили, че той е с черепно-мозъчна травма, счупена лява тазобедрена става и др.

 Полицията изяснява самоличността му. Десетки дупничани, които са вървели пеша по гарата, са станали свидетели на огледа на местопроизшествието. Районът е бил отцепен. Очаква се районната прокуратура да образува досъдебно производство, което да изясни дали някой не е склонил мъжа да посегне на живота си. Пострадалият е транспортиран в „Пирогов”.

“Случаят е от днес. След потегляне на влак 50232, мъжът пита за къде е влака, отговарят му за София и той реши да слиза в движение. Просто ужас! Влакът си беше по разписание много точен!” – обади се жена, което е присъствала на инцидента.