Екссекретарката на ОбС-Дупница Кристина Василиева: Бившият ми приятел Даниел Дамянов заключи в дома си купените от мен вещи за 20 бона, сипе заплахи „ще те залея с киселина, ще те запаля…”

Кристина Василиева

Двамата свили общ дом в Дупница, Кристина показа документи за покупка на кухня, телевизор, хладилник, бойлер, отсече: Страхувам се за живота си

Секретарката на Общински съвет-Дупница Кристина Василиева хвърли оставка, след като бившето й гаджето Даниел Дамянов спретна публичен скандал на работното й място. Дни по-късно двамата се разделили окончателно, а Кристина обвини бившия си спътник, че я е завлякъл с над 20 000 лв., които е вложила в общия им дом. Пред вестник „Вяра” тя заяви, че се страхува за живота си.

Даниел Дамянов

„До този момент съм обект на следните реплики: “ще те залея с киселина”, „ще запаля апартамента ти”, “ще те запаля теб самата”, „ще ти счупя ръцете и краката”, “ще те пребия”, “ще те бия пред колеги”, “ще убия баща ти и приятелката му”, “ще лежа в затвора заради убийството ти”, “ще потроша колата ти”, “ще страдаш цял живот” и много други.

Колкото и наивно да ви звучи всичко това, за мен словесните обиди, изречени от дадено лице, са премислени и всеки трябва да носи отговорност за тях”, пише в жалбата до полицията Кристина, като заявява, че търси съдействие от униформените, за да защити себе си и семейството си.

„Напоследък обществото е свидетел на какви ли не зверства, извършени от човек, страдащ от раздяла или ревност. Не желая да бъда една от тях”, добавя тя в тъжбата си до полицията, в която описва подробно случая: „От 05.07.2016 г. настоящият ми адрес се намираше в гр. Дупница, ул. “Св. Иван Рилски”. Там в продължение на година и половина живеех на семейни начала с Даниел Дамянов. По време на нашето съжителство лично купих хладилник, микровълнова фурна, пералня и други малки електроуреди. Всички тях аз съм заплатила с лични средства. За всичко имам фактури. Освен тях имам фактури за телевизор и обзавеждане – кухненски мебели, маси и столове, както и много други покупки по изграждане на един уютен дом.

Нашето съжителство обаче приключи окончателно поради несходство в характерите. С Даниел обаче не можах да се разбера да изнеса вещите си. Освен че не ми позволява да прибера всичко онова, което е лично мое, съм подложена и на психически тормоз от негова страна. Заплашва ме да ме нарани, да ме подложи на публично унижение на работното място, както и за имуществени вреди”, разказа Кристина. Тя обясни, че вече се страхува да се движи сама и търси подкрепа от близките си, за които обаче също се притеснява.

Опитахме се да се свържем с Даниел, за да коментира обвиненията на бившата си половинка. Не успяхме обаче да се свържем с него по телефона, той не беше открит и на работното му място. Даниел запазва правото си на отговор по темата.

По случая отправихме запитване и до Районна прокуратура-Дупница. Говорителят Емил Павлов заяви за „Вяра”, че по случая е била разпоредено извършването на предварителна проверка, след която обаче е постановен отказ от образуване на досъдебно производство. Отказът не е обжалван от Кристина Василиева.

В редакцията тя предостави фактури за закупени вещи. Тя разполага с гаранционна карта на свое име за закупуването на кухня от 8 януари 2016-а, има фактура за покупката на телевизор на стойност 869 лв. от 12 март 2016 г., още една на стойност 200 лв. от 20 ноември 2015 г. за бойлер.