РПУ- Дупница изкара целия състав за 24 май, дупничани: Сега разбрахме колко свестни, стегнати и отзивчиви полицаи има града! Браво!

Целият състав на полицията в Дупница е ангажиран за охраната на реда в града на 24 май. Пред “ВЯРА” полицаите обясниха, че това се налага не само заради честванията на празника, но и заради абитурентските балове, и заради манифестацията по главните улици на децата от училищата.
Към момента има заявено официално и съгласувано с община шествие, което започва около обяд.

“Много красиви и свестни са полицаите на Дупница, личи си че са избирани с конкурс- стегнати, елегантни, учтиви.Браво! Отначало се изплашихме, като видяхме толкова много патрули и полицаи, стори ни се, че има загдравително мероприятие, но те обясниха че е по повод празника, а и самите те излъчваха спокойствие и тържественост.”- коментираха хората на пяцата за таксита на “Развесена върба.”

“Не очакваме да има някакви провокации. Ние ще вземем всички възможни мерки както за униформено присъствие, така и за цивилни полицаи, които ще съблюдават за провокации, за групички, които търсят някакво спречкване и ще се вземат съответните мерки.” – казаха полицаите.

Церемония по награждаване на „Учител на годината” за 2018 година започва от 11.00 часа, а шествието тръгва от 10.00 часа.