Веселин Владимиров и Мартин Мирков получиха специална награда от на кмета Церовска по случай блестящо им представяне в национална олимпиада по информационни технологии

Старши учителят по професионална подготовка в Професионалната гимназия по икономика Людмил Любомиров и неговите възпитаници Веселин Владимиров и Мартин Мирков бяха сред удостоените със Специалната награда на кмета на Община Перник по повод 24 май. Призът на младите хора се присъжда за блестящо им представяне в национална олимпиада.
Учениците Веселин и Мартин се класираха на първо място в категория Уеб сайт на 16-та Националната олимпиада по информационни технологии, която се проведе в град Търговище от 11 до 13 май 2018 г. Техен научен ръководител е учителят им Людмил Велинов.
Осмокласниците от специалност „Икономическа информатика“ се представиха с проекта „(Не)познатата пернишка крепост“ и спечелиха първото място след изключително оспорвана надпревара между 20-те класирани за национален кръг проекти. Уеб сайтът демонстрира един от символите на Перник – хълма Кракра. Момчетата показват много любопитни и неизвестни факти, доказващи, че крепостта е уникална в световен мащаб и по нищо не отстъпва на други подобни археологически обекти. Материалите са авторски и са предоставени от Регионален исторически музей – Перник. Сайтът ще бъде безвъзмездно предоставен на Рeгионален исторически музей – Перник.
Създаденият от учениците на икономиката проект е не само от образователно, но и от регионално значение, тъй като досега средновековната пернишка крепост нямаше сайт. С този проект учениците показват истинския облик на крепостта и историческото й значение. Сайтът популяризира богатата история на Перник и ще спомогне за привличане на повече туристи в региона.